Premier Alexander De Croo bij de werken aan het goederenspoor in de Gentse haven.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo bij de werken aan het goederenspoor in de Gentse haven. © Photo News

Miljoeneninvestering in sporen moet goederenvervoer in Gentse haven opdrijven: “Langere treinen en 15% meer vervoer over spoor”

GentIn North Sea Port Gent heeft spoorwegbeheerder Infrabel zijn investering van 33,5 miljoen euro voorgesteld. De nieuwe infrastructuur moet de weg effenen naar het doel om 15% van het goederenvervoer over het spoor te transporteren in de Gentse haven. “De toekomst van het vervoer over het spoor is cruciaal om industrie in ons land te kunnen houden”, zegt premier Alexander De Croo (Open Vld).

  1. De besparingsplannen van de stad in cijfers: huiseigenaars zullen gemiddeld 100 euro per jaar extra betalen, stad bespaart 54 miljoen op eigen uitgaven
    PREMIUM
    Gent

    De besparings­plan­nen van de stad in cijfers: huiseige­naars zullen gemiddeld 100 euro per jaar extra betalen, stad bespaart 54 miljoen op eigen uitgaven

    De stad moet 81 miljoen besparen, en slaagt daarin zonder de Gentenaar zwaar te doen ‘bloeden’. Geen verhogingen van retributies, noch van personenbelastingen. Wat wel stijgt, is de grondbelasting. Elke gebouw- of grondbezitter zal bijna 20 procent meer grondtaks betalen, wat voor de stad een meerinkomst van bijna 30 miljoen betekent.