Bayram van de groenten- en fruitwinkel Fruitco op de Vrijdagmarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Bayram van de groenten- en fruitwinkel Fruitco op de Vrijdagmarkt. © Wannes Nimmegeers

MIJN STAD. Bayram, de bekendste fruitverkoper van Gent: “In de Dampoortwijk kent iedereen nog iedereen, ik zou nergens anders willen wonen”

GentKen je Bayram Özdemir (62) niet? Dan ken je ongetwijfeld wel zijn stem, galmend over de Vrijdagmarkt. De Gentenaar verkoopt al fruit sinds zijn 11 jaar en toch doet hij zijn job nog even graag als vijftig jaar geleden. “Buiten de toeristen ken ik bijna iedereen die passeert. Alle mensen die hier wonen.” We vroegen hem naar zijn lievelingsplekken in Gent, zijn mooiste herinnering en zijn favoriete stadsgenoot.

 1. Alladin (30) opent premium ribbetjesrestaurant op Sint-Pietersplein: “Het beste vlees, en toch betaalbaar”
  PREMIUM
  Gent

  Alladin (30) opent premium ribbetjes­res­tau­rant op Sint-Pieters­plein: “Het beste vlees, en toch betaalbaar”

  Op het Sint-Pietersplein is pas een nieuw eetadresje geopend: Kingribs. Op het menu vind je traag gegaarde ribbetjes, hamburgers en ‘overgoten aardappelen’. “Allemaal van topkwaliteit”, zegt oprichter Alladin Zeidan. “Zodat je jezelf eens goed kan verwennen.” De Belgen zijn duidelijk fan want de vestiging in Gent is al de zevende in Vlaanderen.
 2. Feest voor Don Bosco in de Gentse scholen, da’s koffiekoeken, frietjes en 2.000 (!) opdrachten in twee uur tijd
  GENT

  Feest voor Don Bosco in de Gentse scholen, da’s koffiekoe­ken, frietjes en 2.000 (!) opdrachten in twee uur tijd

  31 januari, dat is de overlijdensdag van Giovanni Bosco, de grondlegger van een broederschap dat in België vooral bekend is voor de scholen en zorginstellingen die in zijn naam nog werken. Op het Sint-Pietersinstituut, sinds kort deel van de Don Bosco groep, werd de goedheiligman extra hard gevierd door de leerlingen. Zo waren er koffiekoeken én gingen de leerlingen hard aan het werk.