De piepjonge bomen van ‘Meulesteebos’ zullen mogelijk niet uitgroeien tot forse kleppers.
Volledig scherm
De piepjonge bomen van ‘Meulesteebos’ zullen mogelijk niet uitgroeien tot forse kleppers. © Wannes Nimmegeers

‘Meulesteebos’ volgende maand al omgewoeld voor archeologisch onderzoek

In april starten de archeologische opgravingen op het terrein aan Meulestedebrug waar een bouwproject gepland is. Heel wat buurtbewoners hebben daar de voorbije twee jaar bomen aangeplant uit protest. Het lijkt er op dat ‘Meulesteebos’ maar een kort leven beschoren zal zijn.

0 reacties

 1. File aan de Martelaarslaan door nieuw detectiesysteem raakt maar niet opgelost. “13 seconden groen licht, dat zorgt voor chaos”
  Gent

  File aan de Martelaar­slaan door nieuw detectie­sys­teem raakt maar niet opgelost. “13 seconden groen licht, dat zorgt voor chaos”

  Wie op de Martelaarslaan rijdt, staat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de file. Oorzaak: het nieuwe detectiesysteem voor trams dat in september 2021 werd ingevoerd. Dat dat systeem invloed zou hebben op de doorstroming, was geweten, maar dat het voor zo’n fileleed zou zorgen, was niet voorspeld. Het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn proberen het systeem beter afgesteld te krijgen.
 2. Twee jongeren opgepakt na incident met buschauffeur aan station Gent-Sint-Pieters: “Maar politie stelt geen proces verbaal op”
  Gent

  Twee jongeren opgepakt na incident met buschauf­feur aan station Gent-Sint-Pie­ters: “Maar politie stelt geen proces verbaal op”

  Twee jongeren uit Brussel zijn deze middag bestuurlijk opgepakt door de politie na een dispuut met een chauffeur van De Lijn aan het station van Gent-Sint-Pieters. De chauffeur reed er over de voet van één van de jongeren waarop tumult ontstond. “De chauffeur heeft in paniek gereageerd", zegt de werkgever van de groep. De groep van 20 jongeren was op weg naar een event van de cateraar om er te werken.