De Meulestedebrug is al sinds 2001 een zorgenkindje.
Volledig scherm
De Meulestedebrug is al sinds 2001 een zorgenkindje. © Wannes Nimmegeers

Meulestedebrug is weer open, een week vroeger dan gepland

Goed nieuws! Meulestedebrug is weer open en dat is ruim een week vroeger dan voorzien. 

De brug ging op 27 april dicht en die werken zouden bijna een maand in beslag nemen. Het herstellen van de linkerhelft van de brug ging echter vlotter dan verwacht en dus werd de brug dinsdagnamiddag al voor alle verkeer open gesteld. Nu is het aftellen naar de nieuwe brug ter vervanging van het verleden exemplaar dat er nu ligt. In 2021 moeten die werken kunnen starten, aldus de Vlaamse Waterweg NV. 

 1. Schriftelijke examens Arteveldehogeschool in ICC en campus Watersportbaan

  Schrifte­lij­ke examens Artevelde­ho­ge­school in ICC en campus Watersport­baan

  Het Gentse congrescentrum ICC Ghent in het Citadelpark en de gloednieuwe sportcampus aan de Watersportbaan doen dienst als lokaal voor schriftelijke examens van Arteveldehogeschool. Dit is echter de minderheid: het leeuwendeel gebeurt digitaal en mondeling. “Ook voor een examen moeten docent en student in dialoog kunnen gaan, zeker in coronatijden”, aldus Imran Uddin, woordvoerder van Arteveldehogeschool.
 2. Carl Devos over de afwezigheid van Hafsa El-Bazioui op gemeenteraad: “Enige verkozen ‘gekleurde’ stem uit Brugse Poort die zou moeten zwijgen, zou extreem pijnlijk zijn”
  PREMIUM

  Carl Devos over de afwezig­heid van Hafsa El-Bazioui op gemeente­raad: “Enige verkozen ‘gekleurde’ stem uit Brugse Poort die zou moeten zwijgen, zou extreem pijnlijk zijn”

  Het ‘debat’ over de Brugse Poort maandagavond op de gemeenteraad was al op voorhand een verloren zaak, enkel en alleen door de afwezigheid van Groen-raadslid Hafsa El-Bazioui. Zij woont in de Brugse Poort en sprak zich op haar Facebookpagina uit tegen de maatregelen die de stad heeft genomen voor haar wijk. Waarom ze maandaag afwezig was, is niet duidelijk. “Maar als zelfs de verkozen vertegenwoordiging uit die wijk de mond zou worden gesnoerd, hoe gehoord kunnen de mensen op straat zich dan nog voelen”, vraagt politicoloog Carl Devos zich af.