De Gentse politie deed afgelopen weekend een snelheidscontrole langs de Doornzelestraat en Nieuwevaart.
Volledig scherm
De Gentse politie deed afgelopen weekend een snelheidscontrole langs de Doornzelestraat en Nieuwevaart. © James Arthur

Met een snelheid van 133 kilometer per uur door bebouwde kom: snelheidsduivel is rijbewijs 15 dagen kwijt

GentDe Gentse politie deed afgelopen weekend een snelheidscontrole langs de Doornzelestraat en Nieuwevaart. Bij die controles werd een zogenaamde ‘patser’ uit het verkeer gehaald. Hij reed met een snelheid van maar liefst 133 kilometer per uur door de bebouwde kom, nota bene met een voorlopig rijbewijs.

 1. Welkom in The Corner House, Vlaanderens laatste nachtrestaurant: “Hier moet je drie dingen goed kunnen: horen, zien én zwijgen”
  PREMIUM
  Gent

  Welkom in The Corner House, Vlaande­rens laatste nachtres­tau­rant: “Hier moet je drie dingen goed kunnen: horen, zien én zwijgen”

  In de jaren ’80 waren ze niet op één hand te tellen, maar intussen rest alleen nog The Corner House in Gent. Op wandelafstand van de Zuid vind je het laatste échte nachtrestaurant van Vlaanderen. Uitbater Omer Kirsan (60) werkt zeven dagen op zeven. Klanten komen van heinde en verre. Maar wat schuilt er achter zijn blauw verlichte gevel? “Of je nu belt om middernacht of om 4 uur ’s ochtends. Nooit krijg je hier te horen dat het niet past.”
 2. Derde slachtoffer in één week tijd, ouders trekken aan alarmbel na aanrijding fietser (10) aan Dampoort: “Kan dat circulatieplan niet sneller ingevoerd worden?”
  PREMIUM
  GENT

  Derde slachtof­fer in één week tijd, ouders trekken aan alarmbel na aanrijding fietser (10) aan Dampoort: “Kan dat circulatie­plan niet sneller ingevoerd worden?”

  Drie jonge slachtoffertjes in één week tijd: op de Land van Waaslaan is vrijdagochtend alweer een fietser gegrepen door een wagen. Voor de omliggende scholen is de maat vol. Zij eisen overleg met Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters en de Stad Gent. “Elke dag zie ik gevaarlijke situaties”, zegt ouder Jan Schouppe (36).