Stedelijke basisschool De Sportschool in Gentbrugge.
Volledig scherm
Stedelijke basisschool De Sportschool in Gentbrugge. © rv

Merendeel leerkrachten van Gentse basisschool De Sportschool in quarantaine na besmetting

Dertien van de zestien leerkrachten van stedelijke basisschool De Sportschool in Gentbrugge zijn in quarantaine geplaatst. Een aantal van hen waren besmet geraakt met het coronavirus, waardoor het merendeel van hun collega’s preventief werden thuis gezet. De Stad en school zorgden voor vervangleerkrachten zodat de leerlingen les op school kunnen blijven volgen.

 1. Drie minuten belgerinkel aan stadhuis voor meer fietsveiligheid: “Niet alleen de infrastructuur, maar ook verkeersagressie moet aangepakt worden”

  Drie minuten belgerin­kel aan stadhuis voor meer fietsvei­lig­heid: “Niet alleen de infrastruc­tuur, maar ook verkeers­agres­sie moet aangepakt worden”

  Aan het stadhuis klonk deze zondagmiddag het geluid van tientallen rinkelende fietsbellen. De Fietsersbond had deze actie op poten gezet om fietsongevallen te herdenken en meer aandacht te vragen voor fietsveiligheid. “We geloven dat er een beter evenwicht kan bestaan tussen auto’s, fietsers en voetgangers in Gent, zonder dat daar levens voor moeten gelaten worden.”
 2. Dit zijn de 15 slechtste fietspaden langs gewestwegen in Oost-Vlaanderen (en de heraanleg is vaak nog niet voor morgen)
  PREMIUM
  Regio

  Dit zijn de 15 slechtste fietspaden langs gewestwe­gen in Oost-Vlaanderen (en de heraanleg is vaak nog niet voor morgen)

  Smal, niet afgescheiden van de rijbaan, vol putten en in het slechtste geval geen belijning of zelfs gewoon geen fietspad. 62,9 procent van de Oost-Vlaamse fietspaden langs gewestwegen voldoet niet aan de norm en daarmee is onze provincie de slechtste leerling van de klas. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Agentschap Wegen en Verkeer. Onze Oost-Vlaamse redactie vond vijftien treffende voorbeelden van levensgevaarlijke situaties voor fietsers. Een eventuele heraanleg - als die al gepland is - laat in veel gevallen nog lang op zich wachten.
 1. Herstellingen aan herstellingen maar E17-viaduct houdt buurtbewoners nog steeds uit hun slaap: “Het is elke dag erger”

  Herstellin­gen aan herstellin­gen maar E17-viaduct houdt buurtbewo­ners nog steeds uit hun slaap: “Het is elke dag erger”

  De buurtbewoners van het viaduct van Gentbrugge wisten waar ze aan begonnen toen ze daar gingen wonen. Wat ze echter niet konden voorspellen waren de onuitstaanbare trillingen van de voorbije maanden. Die zijn er ironisch genoeg gekomen sinds de herstellingswerken. Midden augustus werden tussentijdse reparaties uitgevoerd om het overmatige getril te verhelpen, maar daar is de laatste drie weken niets meer van te merken. “Het is elke dag erger. Ik slaap al weken in mijn zetel omdat ik boven gewoon geen oog meer dicht doe.”
 2. Moeder smeekt om oplossing voor haar dochter: “Door haar drugprobleem sprong ze al een keer in de Coupure, ze dacht dat ratten haar achtervolgden”
  Gent

  Moeder smeekt om oplossing voor haar dochter: “Door haar drugpro­bleem sprong ze al een keer in de Coupure, ze dacht dat ratten haar achtervolg­den”

  Een wanhopige moeder smeekte de rechter vrijdag om een oplossing voor haar dochter. Door haar drugprobleem chanteert ze volgens de moeder haar familie emotioneel en financieel. Ook haar mentale toestand baart haar zorgen: “Ze probeerde mij te overtuigen dat de dokter een chip in haar hoofd had geplant, en dat dat mijn schuld was.”