De feiten gebeurden op de Westerbegraafplaats
Volledig scherm
De feiten gebeurden op de Westerbegraafplaats © RV

Meisje (14) stapt uit het leven nadat daders beelden online verspreiden van verkrachting - Burgemeester: “Shock voor onze gemeente”

Gent/GavereVijf tieners, onder wie drie minderjarigen, zijn opgepakt nadat ze samen een veertienjarig meisje hadden verkracht op een kerkhof in Gent. Het vijftal had beelden gemaakt van de aanranding en deze verspreid via sociale media. Het slachtoffer stapte enkele dagen later uit het leven. Drie minderjarigen zijn intussen geplaatst, twee meerderjarigen werden door de onderzoeksrechter aangehouden. De burgemeester van Gavere, Denis Dierick, spreekt over een “shock voor de gemeente”. 

 1. Wegenwerken in Oostakker zijn bijna ten einde, maar middenstand klaagt over parkeerproblemen: “Men beloofde nochtans dat dit een blauwe zone ging worden”
  PREMIUM
  Gent

  Wegenwer­ken in Oostakker zijn bijna ten einde, maar midden­stand klaagt over parkeerpro­ble­men: “Men beloofde nochtans dat dit een blauwe zone ging worden”

  De werken in Oostakker lopen op hun laatste benen. Enkel op het einde van de Lourdesstraat is men nog bezig met nutswerken. Het resultaat oogt fraai, al is bakker Joris Mertens uit de Lourdesstraat niet onverdeeld gelukkig met de huidige stand van zaken. “De laatste tijd ben ik vaak verplicht om me dubbel te parkeren tijdens het laden en lossen omdat er altijd wel een auto voor mijn winkel staat.”
 2. Sloop Bernadettewijk kan starten: “Krakers moeten binnen 8 dagen de woningen verlaten, tegen volgende zomer is de wijk verdwenen”
  PREMIUM
  Sint-Amandsberg

  Sloop Bernadette­wijk kan starten: “Krakers moeten binnen 8 dagen de woningen verlaten, tegen volgende zomer is de wijk verdwenen”

  De Bernadettewijk is ontruimd, de sloopvergunning is binnen, dus de dagen van de pittoreske tuinwijk in Sint-Amandsberg zijn geteld. De 190 woningen gaan binnenkort tegen de vlakte, al zal de sloop wel negen maanden in beslag nemen. Een 60-tal woningen in de wijk werd de voorbije periode gekraakt, een 50-tal daarvan zou nu nog bewoond zijn. “De krakers hebben nu 8 dagen de tijd om te vertrekken, anders worden ze uitgezet", klinkt het.