Afvalvrij is het codewoord bij Nana Café.
Volledig scherm
Afvalvrij is het codewoord bij Nana Café. © rv

Mei Plasticvrij: deze Gentse koffiebar serveert ijs met eetbare lepeltjes

GentSalomé Verduyckt van Nana Café zet zich al van bij de opening van haar koffiebar in om de afvalberg te verminderen: haar gebak bestaat grotendeels uit geredde bananen. Speciaal voor Mei Plasticvrij ontwikkelde ze een ijsje dat volledig afvalvrij is, zelfs het lepeltje kan je opeten.

 1. IN BEELD. Van ongeloof naar angst naar toch nog feesten. Onze fotograaf keek voetbal in Lochristi
  Lochristi

  IN BEELD. Van ongeloof naar angst naar toch nog feesten. Onze fotograaf keek voetbal in Lochristi

  Overtuigd van een makkelijke overwinning. Zo zakte een massa Buffalo-supporters vanavond af naar het EK-dorp in de Picasso in Lochristi. Groot was dan ook de verbijstering toen onze Rode Duivels al een goal tegen kregen nog voor de eerste pinten besteld waren. Gelukkig sloeg het ongeloof en de angst in de tweede helft alsnog om in blijheid, en daarna euforie. Want winnen, dat deden we uiteindelijk toch. Fotograaf Wannes Nimmegeers bracht de emoties van de avond in beeld.
 2. Huisbaas verantwoordelijk voor dodelijke CO-intoxicatie Kimberly (26): “Haar toekomst zag er net weer rooskleurig uit”
  PREMIUM
  Gent

  Huisbaas verantwoor­de­lijk voor dodelijke CO-intoxica­tie Kimberly (26): “Haar toekomst zag er net weer rooskleu­rig uit”

  De 26-jarige Kimberly Saldiën kwam begin 2019 om het leven na een CO-intoxicatie. Ze woonde in een slecht onderhouden huurhuis in de Tolhuislaan. Na twee jaar oordeelde de rechter dat haar toenmalige huurbaas verantwoordelijk is voor haar dood. Dirk Vos (haar docent) en Els Van Oost (haar collega) stelden zich burgerlijke partij en gaven Kimberly een gezicht. “Men kan geen recht verschaffen aan doden, maar Kimberly was vertegenwoordigd in het proces”, klinkt het bij een emotionele Dirk.
 3. “Op maandag werd de jongen ziek gemeld, op donderdag bleek hij dood”: Angelus (8) sterft na vermoedelijke overdosis, moeder opgepakt
  PREMIUM
  Gentbrugge

  “Op maandag werd de jongen ziek gemeld, op donderdag bleek hij dood”: Angelus (8) sterft na vermoede­lij­ke overdosis, moeder opgepakt

  In Gentbrugge bij Gent is een 8-jarige jongen dood teruggevonden. Toen zijn mama de jonge Angelus vorige week maandag ziek meldde, leek er geen vuiltje aan de lucht. Tot leerkrachten donderdag in paniek sloegen, toen niemand kwam opdagen bij een opvolgingsgesprek. De vader van Angelus deed thuis de gruwelijke ontdekking. “We hebben nog 1001 vragen”, klinkt het bij de familie.