Kurt Burgelman: Gentenaar, zanger, entertainer en 'ambetante mens'
Volledig scherm
Kurt Burgelman: Gentenaar, zanger, entertainer en 'ambetante mens' © KOS/Miemiekehobbyfotografie

Meetje

 1. Goor of geniaal? ‘Frietwafel met kaas’ van Gentenaar Koen Hostyn trending op Reddit
  Gent

  Goor of geniaal? ‘Frietwafel met kaas’ van Gentenaar Koen Hostyn trending op Reddit

  Wat doe je met de overschot van de frieten na een rondje frietkot? “Ik smijt ze - inclusief kaas - tussen een wafelijzer”, bedacht Gentenaar Koen Hostyn. Hij postte zijn ‘frietwafel’ als geslaagd experiment op Facebook, een vriend kopieerde die post naar de Amerikaanse socialenetwerksite Reddit, en daar is de foto nu ‘trending’. De reacties variëren van ‘bel de politie’ tot ‘neem een patent’.
 1. “Ze was 20 kilogram vermagerd sinds haar relatie met hem. Ik herkende haar niet meer”: familie wacht onderzoek af na dood 18-jarig meisje
  PREMIUM
  Gent

  “Ze was 20 kilogram vermagerd sinds haar relatie met hem. Ik herkende haar niet meer”: familie wacht onderzoek af na dood 18-jarig meisje

  “De relatie tussen hen ging goed. Mijn broer studeerde en Jana ging beginnen te werken in een wasserette.” Charity (23), de zus van de verdachte A.V.E. (20), snapt niet wat er is gebeurd met Jana V.D.W., de 18-jarige overleden vrouw uit Gent. De verdachte trof zondagochtend het levenloze lichaam van zijn vriendin naast zich aan. De familie van Jana spreekt zich uit over de relatie: “Ik heb filmpjes gezien van Jana met blauwe plekken. In berichten stond dat ze soms klappen kreeg.”
 2. Horeca wordt een slagveld, horecamanagers van verschillende steden smeken om perspectief
  Gent

  Horeca wordt een slagveld, horecamana­gers van verschil­len­de steden smeken om perspec­tief

  Pas als de horeca weer open mag, zal blijken hoeveel ondernemers deze horror overleefd hebben, zo klonk het lange tijd. Maar nu blijkt dat de hakbijl al tijdens deze tweede, aanslepende lockdown valt. Niet alleen bij zaken die al ‘op de sukkel waren’, maar ook bij vaste waarden. De horecacoaches en horecamanagers van de grote steden kunnen het niet meer aanzien en smeken om perspectief in een open brief.
 1. Klompenmaker Jaap uit Heinkenszand luidt de noodklok
  Play

  Klompenma­ker Jaap uit Heinkens­zand luidt de noodklok

 2. In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet
  Play

  In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet