druk in de Veldstraat in Gent, waar 'Hollands' vandaag de voertaal lijkt. shoppen, eindejaarsperiode
Volledig scherm
druk in de Veldstraat in Gent, waar 'Hollands' vandaag de voertaal lijkt. shoppen, eindejaarsperiode © Wannes Nimmegeers

Meer dan tien procent van de Gentse winkels staat leeg

GENTHeeft het klassieke winkelpand het gehad? Lege plekken in Gents Shoppingcentrum Zuid en lege etalages in de grote winkelstraten doet het ergste vermoeden. Tien jaar geleden stond slechts 3 procent van de panden leeg, maar dat is nu wel even anders.

  1. Politici trappen potje voetbal tegen Gantoise Plantrekkers in de Ghelamco Arena : “Daklozen zijn ook mensen, vertrek vanuit hun sterktes”
    GENT

    Politici trappen potje voetbal tegen Gantoise Plantrek­kers in de Ghelamco Arena : “Daklozen zijn ook mensen, vertrek vanuit hun sterktes”

    De burgemeester in het uittruitje van KAA Gent, de OCMW-voorzitter als scheidsrechter en de schepen van Wonen aan de aftrap: het voetbalteam ‘Gantoise Plantrekkers’ had op vrijdag een wel erg aparte tegenstander. Het team bestaat uit mensen met een ‘zware rugzak’, zijn vaak dakloos of met een verslavingsproblematiek. Dat thema stond net vandaag hoog op de agenda.