Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Meer dan 1.000 vrijwilligers aangemeld voor vaccinatiecentrum

GentMeer dan 1.000 Gentenaars hebben zich kandidaat gesteld om vrijwillig mee te helpen in het vaccinatiecentrum dat zal worden opgebouwd in Flanders Expo. “De solidariteit onder de Gentenaars is hartverwarmend”, vindt de burgemeester.

 1. Zes feestjes stilgelegd door politie Gent, vandaag extra patrouilles op Sint-Pietersplein
  Gent

  Zes feestjes stilgelegd door politie Gent, vandaag extra patrouil­les op Sint-Pieters­plein

  Na het gefeest van enkele studenten dinsdagavond op het Sint-Pietersplein, stelde politie Gent in totaal 47 pv’s op voor studenten die met te veel op één plaats kotfeestjes hielden. Verspreid over zes feestjes overtraden 47 personen het samenscholingsverbod. Ook heeft de politie negen personen beboet voor het overtreden van de avondklok. Extra patrouilles worden donderdag voorzien op het Sint-Pietersplein.
 2. Seppe (26) doet technogeschiedenis herleven met een podcastwandeling: “Gent is een voorbeeld geweest voor de rest van de wereld”
  Gent

  Seppe (26) doet technoge­schie­de­nis herleven met een podcastwan­de­ling: “Gent is een voorbeeld geweest voor de rest van de wereld”

  ‘9000 BPM: A Journey through Techno’ neemt je aan de hand van een stadswandeling, podcasts en mixen van vijf getalenteerde dj’s mee in de geschiedenis van de Gentse techno. Seppe Maesen (26), die geschiedenis studeerde en momenteel bij Live Nation aan de slag is, combineert zo zijn twee passies. “Met livestream van op de plek waar I Love Techno is ontstaan.”
 1. Dit viel op in de persconferentie van Rutte en De Jonge
  Play

  Dit viel op in de persconfe­ren­tie van Rutte en De Jonge

 2. In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet
  Play

  In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet