Volledig scherm
PREMIUM
John De Clercq wordt gehuldigd door burgemeester Mathias De Clercq. © Wannes Nimmegeers

Medaille voor held die 91-jarige uit water redde: “Ik heb intussen nog iemand gered”

Een trotse burgemeester mocht een medaille uitreiken aan John De Clercq. Die redde vorig jaar een 91-jarige van de verdrinkingsdood toen die met zijn auto in de Watersportbaan belandde. Veel volk stond te kijken, alleen John sprong het water in.

“Ik vroeg het nog toen, of er echt niemand anders kon springen”, lacht John. “Want ik zat in een harnas. Ik herstelde van een gebroken rug. Die had ik opgelopen door van een touw te donderen dat niet goed was vastgemaakt aan een boom. Tja, ik ben niet echt een rustige mens.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. BOMA blaast nieuw leven in leegstaand opleidingsgebouw Rode Kruis: “Groepen samenbrengen die elkaar mislopen in de stad”

    BOMA blaast nieuw leven in leegstaand opleidings­ge­bouw Rode Kruis: “Groepen samenbren­gen die elkaar mislopen in de stad”

    In de Bomastraat is er na 8 jaar leegstand eindelijk opnieuw leven in het oud opleidingsgebouw van het Rode Kruis. Samen met een reeks partners wil OCUP vzw de bewoners van de wijk Sluizeken – Tolhuis – Ham samenbrengen in de tijdelijke invulling ‘BOMA’. Naast een cultuurkeuken en een fietsatelier vind je er ook een winkel met recuperatiematerialen voor doe-het-zelvers.
  2. Straat in woonwijk geknipt omdat iedereen omleiding negeert, maar nu is het nog erger

    Straat in woonwijk geknipt omdat iedereen omleiding negeert, maar nu is het nog erger

    In Wondelgem is de straat Haagstuk ‘geknipt’ met betonblokken, omdat teveel mensen een stukje éénrichting in de Buntstraat negeren. Snel van de Mispelbilk spookrijden naar Haagstuk – exact 73,5 meter – doorheen een straat die normaalgezien tweerichtingsverkeer heeft, dat kan geen kwaad, denken velen. Maar door Haagstuk te knippen is het spookrijden niet gestopt, integendeel. De spookrijders rijden nu gewoon tot de volgende straat, de Vrouwenstraat, en dat is al een stuk van 240 meter.