Volledig scherm
De burgemeesters kregen een rondleiding in de hoofdkazerne in Gent. © Brandweerzone Centrum

Mathias De Clercq (Open Vld) is de nieuwe voorzitter van zonecollege van Brandweerzone Centrum

Burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) is donderdag verkozen tot nieuwe voorzitter van het zonecollege van Brandweerzone Centrum. De Clercq neemt de fakkel over van de Gentse ex-burgemeester Daniël Termont (sp.a). Samen met vier andere burgemeesters zal hij de kern vormen van de nieuwe beleidsploeg die in totaal uit 18 burgervaders bestaat.

In het zonecollege zetelen verder ook burgemeester van Deinze Jan Vermeulen (CD&V), burgemeester Vincent Van Peteghem (CD&V) van De Pinte, burgemeester Denis Dierick (Open Vld) van Gavere en Wachtebeeks burgemeester Rudy Van Cronenburg (Anders).

Na de startvergadering kregen de burgervaders een rondleiding in de hoofdkazerne in Gent. “Ze waren vooral onder de indruk van de moderne meldkamer”, laat de brandweer weten. “Bij een noodoproep worden daar automatisch voertuigen en manschappen uitgestuurd.”

“We gaan voor de beste hulpverlening op ons grondgebied. Goede opleiding en performant materiaal zijn daarvoor onmisbaar”, zegt burgemeester De Clercq. “Maar de brandweer is meer dan alleen maar branden blussen: we willen dan ook inzetten op proactie en preventie.”

De brandweerzone heeft sinds 1 januari 2019 ook enkele nieuwe posten. “Door de fusies van verschillende gemeenten aan de zonegrenzen maken de posten Waarschoot, Zomergem en Nevele nu deel uit van onze brandweerzone”, weet de brandweer.

In totaal telt het netwerk van brandweerzone Centrum nu dertien posten die instaan voor de bescherming van 555.000 inwoners. Die zijn bemand door ongeveer duizend brandweermannen - zowel beroeps als vrijwilligers.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement