Volledig scherm
Een sportwagen heeft een dertigtal meter vangrail kapotgereden in Gent. © RV

Maserati rijdt 30 meter vangrail op Keizerviaduct kapot

Op het Keizerviaduct heeft de bestuurder van een sportwagen Maserati donderdagnacht rond 23.20 uur dertig meter vangrail vernield. De vangrails vielen naar beneden en raakten een geparkeerde wagen.

Bij het ongeval raakte enkel de Maserati betrokken, een snelle sportwagen van het type Quattroporte met een V8-motor die ongeveer 200.000 euro kost. De 25-jarige chauffeur raakte reed op het Keizerviaduct toen hij de controle over het stuur verloor. Hij raakte eerst de middenberm en vloog door de klap naar de rechterkant van de rijbaan. Daar ramde de wagen de vangrail en een verlichtingspaal. Door die klap, werd de wagen weer op de weg gekatapulteerd.

De wagen vernielde ongeveer dertig meter vangrail, maar bleef wel op het viaduct. De auto kwam met heel wat blikschade tot stilstand op de weg. “De kooi van zo’n wagen is wel stevig, maar het koetswerk moet zo licht mogelijk zijn. Daarom is de auto zo zwaar beschadigd. Hij is bijna niet meer herkenbaar als een Maserati”, klinkt het bij de politie. De chauffeur die volgens de vaststellingen van de politie niet te veel gedronken had, kwam er zonder kleerscheuren van af, maar zijn 24-jarige vrouwelijke passagier moest wel naar het ziekenhuis gebracht worden. Ze liep lichte verwondingen op.

Volledig scherm
De vangrail viel van het viaduct naar beneden. © RV

De dertig meter vangrail donderde naar beneden. “We gingen net slapen, maar werden wakker van het immense lawaai”, getuigt een buurtbewoner. “We dachten dat een vrachtwagen met een lading gekanteld was.” De rails raakten de geparkeerde BMW van een 20-jarige vrouw. Niemand raakte daarbij gewond. De brandweer kwam de weg beveiligen.

Volledig scherm
© RV
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stadsgids duidt waterput aan Achtersikkel aan als mogelijke vindplaats van De Rechtvaardige Rechters, maar ook daar werd niets aangetroffen

    Stadsgids duidt waterput aan Achtersik­kel aan als mogelijke vindplaats van De Rechtvaar­di­ge Rechters, maar ook daar werd niets aangetrof­fen

    Nadat vorig jaar al de Kalandeberg werd opengelegd op zoek naar het verdwenen paneel van het Lam Gods, werd donderdag ook gezocht in een waterput aan de Achtersikkel, vlakbij de kathedraal. Stadsgids Dirk Van Nieuwenhuyze kwam met een theorie op de proppen, die net als de Kalandeberg-theorie gebaseerd is op de nooit verstuurde veertiende brief van Arsène Goedertier. De federale politie zocht, maar vond niks.