Het team achter de mitraalklepvervanging in het Maria Middelaresziekenhuis in Gent. dr. Jules François (cardiochirurgie), dr. Veronique Moerman (echo-cardiologie), dr. Silvie Allaert (cardio-anesthesie), dr. Kristoff Cornelis en dr. Vincent Floré (interventiecardiologie).
Volledig scherm
Het team achter de mitraalklepvervanging in het Maria Middelaresziekenhuis in Gent. dr. Jules François (cardiochirurgie), dr. Veronique Moerman (echo-cardiologie), dr. Silvie Allaert (cardio-anesthesie), dr. Kristoff Cornelis en dr. Vincent Floré (interventiecardiologie). © rv

Maria Middelares kan als eerste Gentse ziekenhuis complexe hartingreep uitvoeren zonder hart-longmachine

GENTHet AZ Maria Middelares heeft een Gents primeurtje vast. Als eerste niet-universitair ziekenhuis in België kan het een hartklepvervanging uitvoeren met een incisie van 1,2 centimeter. Vroeger moesten patiënten daarvoor aan de hart-longmachine, met deze procedure is het risico op complicaties dus veel kleiner.

  1. Studente ontsnapt op het nippertje aan verkrachting in haar kot door overbuurman: “Hij had een ziekelijke fascinatie voor haar”
    PREMIUM
    Gent

    Studente ontsnapt op het nippertje aan verkrach­ting in haar kot door overbuur­man: “Hij had een ziekelijke fascinatie voor haar”

    Een eenzame man met een mentale beperking ontwikkelde zo’n ziekelijke fascinatie voor zijn overbuurvrouw, een studente uit Limburg, dat hij haar tijdens de Gentse Feesten probeerde te verkrachten in haar eigen kot. “Zij is nog steeds getraumatiseerd door wat er die dag gebeurd is”, aldus haar moeder. “Ze is erg veranderd, kapotgemaakt.” De man, die zich meteen na de feiten op een opmerkelijke manier verontschuldigde, riskeert 14 maanden gevangenisstraf.