Onderburen Maria Bogaert (73) en Yvan Van den Meersschaut (76) vinden tijdelijk onderdak bij Maria’s dochter.
Volledig scherm
PREMIUM
Onderburen Maria Bogaert (73) en Yvan Van den Meersschaut (76) vinden tijdelijk onderdak bij Maria’s dochter. © Wannes Nimmegeers

Maria (73) en Yvan (76) reageren geschokt nadat buurvrouw sterft in brand: “Ze was verslaafd aan drugs en drank, maar niemand greep in”

Bij een brand in een appartementsgebouw in Gent is woensdagavond een 49-jarige vrouw om het leven gekomen. Haar partner raakte levensgevaarlijk gewond en ligt momenteel in coma. Maria Bogaert (73) en Yvan Van den Meersschaut (76), die onder het koppel wonen, betreuren de feiten, maar wijzen socialewoningmaatschappij Volkshaard aan als schuldige. “Het koppel was verslaafd aan drugs en drank”, zeggen ze. “Ook in het verleden stichtten ze al brand. Toen was de brandweer er gelukkig op tijd bij, nu was het kwaad al geschied.”

 1. Voetbalbond op zoek naar nieuwe vliegende reporter, een collega voor Brecht en Jonathan uit Gent
  PREMIUM
  Gent

  Voetbal­bond op zoek naar nieuwe vliegende reporter, een collega voor Brecht en Jonathan uit Gent

  De Voetbalbond lanceerde begin oktober een zoektocht naar een nieuwe vliegende reporter, een brug tussen de nationale voetbalploegen en de supporters. Brecht Schelstraete (33) en Jonathan Vanooteghem (26) uit Gent verzorgen al jaren de sociale media voor de Rode Duivels en de Red Flames, en geven maar al te graag wat tips voor wie overweegt zich kandidaat te stellen. “Deel uitmaken van de familie rond de nationale ploegen, dat is onbeschrijflijk”
 2. UGent-rector communiceert op Twitter over opschorting practica zonder dat studenten het weten
  Gent

  UGent-rec­tor communi­ceert op Twitter over opschor­ting practica zonder dat studenten het weten

  Gisterenavond liet UGent-rector Rik Van de Walle op Twitter weten dat tussen 2 en 11 november alle practica geschrapt zijn. Dit was echter nog niet gecommuniceerd aan de studenten, aldus een verontwaardigde studente: “Wij als studenten worden volledig in het ongewisse gelaten en moeten via een banale tweet te weten komen dat onze educatie een aantal weken aan de kant geschoven wordt. Geen mail, geen aankondiging op ons leerplatform, niets.” De communicatie aan de studenten ging in de late voormiddag de deur uit.
 3. Nieuw in Gent: ovenschotels op grootmoeders wijze bij ‘In den oven’
  Gent

  Nieuw in Gent: ovenscho­tels op grootmoe­ders wijze bij ‘In den oven’

  Dat hadden we nog niet in Gent: een zaak die enkel ovenschotels verkoopt. Pieter Bosmans (28) begon ermee uit nostalgie naar de tijd dat hij bij zijn eigen grootouders aan tafel schoof. “Grootmoeders eten is voedzaam en lekker, maar ook heel gezellig. Als ik terugdenk aan toen ik zelf bij mijn grootmoeder ging eten, dan was dat vooral een warm gebeuren. Dat gevoel wil ik meegeven met mijn ovenschotels.”
 1. Van Rotterdam verhuisd naar Zierikzee: 'Hier kun je alles'
  Play

  Van Rotterdam verhuisd naar Zierikzee: 'Hier kun je alles'

 2. Oud-dierenarts Geert de Bruijckere verzorgt nu graven
  Play

  Oud-dierenarts Geert de Bruijckere verzorgt nu graven