Volledig scherm
PREMIUM
Marc De Bel wil met zijn nieuwe boek ‘De droom van losbolle Rina’ misverstanden uit de wereld helpen over diabetes type 1. © Wannes Nimmegeers

Marc De Bel stelt nieuw jeugdboek over diabetes type 1 voor in UZ Gent: “Misverstanden over ziekte uit wereld helpen”

In het kinderziekenhuis van UZ Gent heeft jeugdauteur Marc De Bel uit Kruisem donderdagnamiddag zijn nieuw boek ‘De droom van losbolle Rina’ voorgesteld. Rina heeft diabetes type 1. Het boek moet diabetes type 1 bij kinderen bekender maken en diabetespatiëntjes geruststellen.

De Bel is al jaren peter van Hippo & Friends: een vereniging die zich inzet voor mensen met diabetes type 1. Met zijn boek wil hij de kennis rond de ziekte bevorderen. “Er bestaan nog te vaak misverstanden rond de ziekte en zo kwam ik op het idee om er mijn nieuwe boek aan te wijden. Zo wil ik de kinderen een hart onder de riem steken en tegelijkertijd vooroordelen uit de wereld helpen. Er bestaat nog veel verwarring over de ziekte. Dat je het zou krijgen door te veel te snoepen bijvoorbeeld. Ik wil diabetespatiëntjes aanmoedigen om te blijven dromen en hun dromen waar te maken.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Voorzitter Stijn Morand (VDK Gent) maakt ambitieuze plannen van de club bekend
  PREMIUM

  Voorzitter Stijn Morand (VDK Gent) maakt ambitieuze plannen van de club bekend

  Er is heel wat aan het gebeuren in de Liga A van het vrouwenvolleybal. Bij Hermes Oostende kondigde men vorige week al aan dat het trainersduo er op het einde van het seizoen mee stopt en het vrouwenteam van Lendelede houdt er volgend jaar helemaal mee op. Nu wordt bekendgemaakt dat ook de samenwerking van VDK Gent met hun trainers Luc Engelschenschilt en Yorick Van de Velde na dit seizoen niet verdergezet wordt.
 2. Bomen

  Bomen

  Het Gents MilieuFront (GMF) opperde de afgelopen week een idee tegen parkeerplaatsen. Volgens het GMF zijn er in Vlaanderen meer parkeerplaatsen dan inwoners en dus moeten er, als het van hen afhangt, verdwijnen. In Gent heeft naar verluidt ongeveer een derde van de bevolking geen eigen wagen en die autoloze gezinnen zouden, als het van het GMF afhangt, hun bewonersvergunning kunnen ruilen tegen een boom. Die boom zou dan op een parkeerplaats worden geplant. Toen ik dit las, zag ik met mijn geestesoog Tine Heyse en Filip Watteeuw vreugdedansjes maken bij zoveel visionair ecologisch vernuft. In ons Gentse Groene Utopia zou dat plan niet misstaan, het zou zelfs een logisch gevolg zijn op eerdere beslissingen. Eerst ontneem je elke automobilist de goesting om nog de stad in te rijden door onlogische lussen en knips aan te leggen, daarna ontzeg je oudere auto’s de toegang en vervolgens ontneem je de laatste moedige overlevers elke mogelijkheid om hun auto nog kwijt te kunnen. Autorijden in Gent lijkt zo meer en meer op een niet te winnen videogame met steeds moeilijker levels. Ik heb zelf jaren in de buurt van het Zuidpark gewoond en had ik geen garage gehad, ik was nog naar plaats aan het zoeken. Waar het GMF al die overtollige parkeerplaats gespot heeft, ze mogen het me komen vertellen. Al wie zich nog tegen beter weten in met de wagen in Gent beweegt, zal het beamen, parkeerplaats vinden is geen makkie. Ik kan me voorstellen dat er in sommige delen van West-Vlaanderen en de Kempen plaatsen teveel zijn maar het kan niet de bedoeling zijn dat je daar parkeert als je aan de Dampoort woont, toch? Maar goed, het GMF wil dus een boom per autoloos gezin. Zullen we ineens elke automobilist vervangen door een eekhoorn? Ik zal het maar niet te luid vragen of Filip en Tine maken er werk van.