Marc De Bel wil met zijn nieuwe boek ‘De droom van losbolle Rina’ misverstanden uit de wereld helpen over diabetes type 1.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc De Bel wil met zijn nieuwe boek ‘De droom van losbolle Rina’ misverstanden uit de wereld helpen over diabetes type 1. © Wannes Nimmegeers

Marc De Bel stelt nieuw jeugdboek over diabetes type 1 voor in UZ Gent: “Misverstanden over ziekte uit wereld helpen”

In het kinderziekenhuis van UZ Gent heeft jeugdauteur Marc De Bel uit Kruisem donderdagnamiddag zijn nieuw boek ‘De droom van losbolle Rina’ voorgesteld. Rina heeft diabetes type 1. Het boek moet diabetes type 1 bij kinderen bekender maken en diabetespatiëntjes geruststellen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Van 'Vive le velo!' naar festival voor experimentele muziek: Astrid Stockman kan het allemaal. “Als ik mij ergens goed bij voel, doe ik het gewoon”
  PREMIUM

  Van 'Vive le velo!' naar festival voor experimen­te­le muziek: Astrid Stockman kan het allemaal. “Als ik mij ergens goed bij voel, doe ik het gewoon”

  Een festival in coronatijden? Jawel, het kan. Het Gentse platenlabel Consouling organiseert op 2 en 3 oktober een festival met experimentele en meditatieve muziek in het Lakenmetershuis op de Vrijdagmarkt, in elkaar gebokst in volle lockdown. Een van de opvallendste artiesten die zal er zal optreden, is sopraan Astrid Stockman die een speciale band met Gent blijkt te hebben.
 2. Maria (73) en Yvan (76) reageren geschokt nadat buurvrouw sterft in brand: “Ze was verslaafd aan drugs en drank, maar niemand greep in”
  PREMIUM

  Maria (73) en Yvan (76) reageren geschokt nadat buurvrouw sterft in brand: “Ze was verslaafd aan drugs en drank, maar niemand greep in”

  Bij een brand in een appartementsgebouw in Gent is woensdagavond een 49-jarige vrouw om het leven gekomen. Haar partner raakte levensgevaarlijk gewond en ligt momenteel in coma. Maria Bogaert (73) en Yvan Van den Meersschaut (76), die onder het koppel wonen, betreuren de feiten, maar wijzen socialewoningmaatschappij Volkshaard aan als schuldige. “Het koppel was verslaafd aan drugs en drank”, zeggen ze. “Ook in het verleden stichtten ze al brand. Toen was de brandweer er gelukkig op tijd bij, nu was het kwaad al geschied.”