Volledig scherm
PREMIUM
Marc De Bel wil met zijn nieuwe boek ‘De droom van losbolle Rina’ misverstanden uit de wereld helpen over diabetes type 1. © Wannes Nimmegeers

Marc De Bel stelt nieuw jeugdboek over diabetes type 1 voor in UZ Gent: “Misverstanden over ziekte uit wereld helpen”

In het kinderziekenhuis van UZ Gent heeft jeugdauteur Marc De Bel uit Kruisem donderdagnamiddag zijn nieuw boek ‘De droom van losbolle Rina’ voorgesteld. Rina heeft diabetes type 1. Het boek moet diabetes type 1 bij kinderen bekender maken en diabetespatiëntjes geruststellen.

De Bel is al jaren peter van Hippo & Friends: een vereniging die zich inzet voor mensen met diabetes type 1. Met zijn boek wil hij de kennis rond de ziekte bevorderen. “Er bestaan nog te vaak misverstanden rond de ziekte en zo kwam ik op het idee om er mijn nieuwe boek aan te wijden. Zo wil ik de kinderen een hart onder de riem steken en tegelijkertijd vooroordelen uit de wereld helpen. Er bestaat nog veel verwarring over de ziekte. Dat je het zou krijgen door te veel te snoepen bijvoorbeeld. Ik wil diabetespatiëntjes aanmoedigen om te blijven dromen en hun dromen waar te maken.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. BOMA blaast nieuw leven in leegstaand opleidingsgebouw Rode Kruis: “Groepen samenbrengen die elkaar mislopen in de stad”

    BOMA blaast nieuw leven in leegstaand opleidings­ge­bouw Rode Kruis: “Groepen samenbren­gen die elkaar mislopen in de stad”

    In de Bomastraat is er na 8 jaar leegstand eindelijk opnieuw leven in het oud opleidingsgebouw van het Rode Kruis. Samen met een reeks partners wil OCUP vzw de bewoners van de wijk Sluizeken – Tolhuis – Ham samenbrengen in de tijdelijke invulling ‘BOMA’. Naast een cultuurkeuken en een fietsatelier vind je er ook een winkel met recuperatiematerialen voor doe-het-zelvers.
  2. Straat in woonwijk geknipt omdat iedereen omleiding negeert, maar nu is het nog erger

    Straat in woonwijk geknipt omdat iedereen omleiding negeert, maar nu is het nog erger

    In Wondelgem is de straat Haagstuk ‘geknipt’ met betonblokken, omdat teveel mensen een stukje éénrichting in de Buntstraat negeren. Snel van de Mispelbilk spookrijden naar Haagstuk – exact 73,5 meter – doorheen een straat die normaalgezien tweerichtingsverkeer heeft, dat kan geen kwaad, denken velen. Maar door Haagstuk te knippen is het spookrijden niet gestopt, integendeel. De spookrijders rijden nu gewoon tot de volgende straat, de Vrouwenstraat, en dat is al een stuk van 240 meter.