Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © KOS

Man verkoopt in het geniep geleasede wagen: “Ik deed het om de medische kosten van mijn grootmoeder te betalen”

GentEen 29-jarige man verscheen voor de correctionele rechtbank wegens fraude. Hij had er niet beter op gevonden om zijn geleasede Renault Espace met een oorspronkelijk waarde van 34.500 euro te verkopen op een tweedehandssite.

 1. Gentse KU Leuven-studenten winnen prijs voor ‘Internet of Things in een rugzak’
  GENT

  Gentse KU Leu­ven-studenten winnen prijs voor ‘Internet of Things in een rugzak’

  Het project ‘IoT with a Soft Touch’ van KU Leuven - Gent is bekroond door de toonaangevende internationale ingenieursorganisatie IEEE. Met een ‘IoT-rugzak’ maakt de onderzoeksgroep Draadloze en Mobiele Communicatie (Dramco) van de Gentse campus van KU Leuven jongeren in het secundair onderwijs warm voor de wereld van het Internet of Things. Met het pakket kunnen leerlingen zelf bijvoorbeeld metingen doen van geluid of luchtkwaliteit in de klas of op de speelplaats en elektronische spelletjes ontwikkelen.
 2. Het is weer Black Friday: deze 7 lokale winkels in de regio Gent zijn een bezoekje waard
  PREMIUM
  Gent

  Het is weer Black Friday: deze 7 lokale winkels in de regio Gent zijn een bezoekje waard

  Vrijdag is het Black Friday, heel wat grote ketens geven enorme kortingen op hun collecties. Het loont zeker de moeite om ook eens langs te gaan bij kleinere boetiekjes. Enkele lokale winkels lanceren verschillende deals tijdens Black Friday. Andere zaken maken van de gelegenheid gebruik om overconsumptie aan te kaarten en organiseren een alternatieve actie. Van ‘Toverstof’ in Destelbergen tot ‘Curiosa & Co’ in Gent: wij lijsten zeven lokale winkels op in de regio Gent waar je ook tijdens Black Friday kan rekenen op een persoonlijke service.
 1. Toms (50) vrouw Nathalie (44) fietste bijna nooit naar het werk, tot die ene noodlottige dag: “Ik ben niet alleen mijn vrouw, maar ook mijn gezin kwijt”
  PREMIUM
  Gent

  Toms (50) vrouw Nathalie (44) fietste bijna nooit naar het werk, tot die ene noodlotti­ge dag: “Ik ben niet alleen mijn vrouw, maar ook mijn gezin kwijt”

  Een zone 30 op de Gentse stadsring én verkeerslichten aan het Stapelplein: aanpassingen aan Dok-Noord waar Tom Timmerman (50) mee voor pleitte nadat zijn vrouw Nathalie Lacave (44) er eind augustus om het leven kwam in een verkeersongeval. Of het haar gered zou hebben, weet hij niet. Maar hij weet wel welke drama’s hij zo anderen hoopt te besparen. “Mijn leven staat al drie maanden stil.”
 2. Ze randden een meisje aan op het kerkhof, vier dagen later was ze dood. Vraag is of daders nu naar assisen moeten, en plots 30 jaar cel riskeren
  PREMIUM
  Gent

  Ze randden een meisje aan op het kerkhof, vier dagen later was ze dood. Vraag is of daders nu naar assisen moeten, en plots 30 jaar cel riskeren

  Moeten twee jongemannen binnenkort voor een volksjury verschijnen in de nasleep van een aanranding op de Westerbegraafplaats in Gent? Het is de hamvraag in het bijzondere proces dat maandag start in het hof van beroep. Het slachtoffer, een 14-jarig meisje, stapte na de aanranding uit het leven. Volgens de speurders was er geen link tussen de aanranding en de zelfdoding, waardoor ze ‘maar’ 10 jaar cel riskeren. De correctionele rechtbank zag wel een link, waardoor de zaak naar assisen zou moeten, waar de daders... 30 jaar cel riskeren. Wij zetten de feiten nog even op een rij.