Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © KOS

Man verkoopt in het geniep geleasede wagen: “Ik deed het om de medische kosten van mijn grootmoeder te betalen”

GentEen 29-jarige man verscheen voor de correctionele rechtbank wegens fraude. Hij had er niet beter op gevonden om zijn geleasede Renault Espace met een oorspronkelijk waarde van 34.500 euro te verkopen op een tweedehandssite.

 1. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’
 2. Nieuwe pop-up in Nederkouter met plasticvrije shampoos, douchegels en scheerschuim: “Niet alleen ecologisch maar ook gezond voor je lichaam”
  Gent

  Nieuwe pop-up in Nederkou­ter met plastic­vrije shampoos, douchegels en scheer­schuim: “Niet alleen ecologisch maar ook gezond voor je lichaam”

  In de Nederkouter is pas een nieuwe pop-up geopend: Wondr. Een maand lang kan je hier shampoo voor je haar, lichaam en gezicht inslaan, allemaal in de vorm van een bar. Dat betekent minder plastic in de badkamer. Tegelijk zijn de producten van Wondr ook goed voor je lichaam doordat ze geen sulfaten, parabenen of siliconen bevatten.
 3. Geen kerstmarkt? Daar passen de Gentenaars zelf een mouw aan: op deze plekjes kan u gezellig op kerstkroegentocht
  PREMIUM
  Gent

  Geen kerstmarkt? Daar passen de Gentenaars zelf een mouw aan: op deze plekjes kan u gezellig op kerstkroe­gen­tocht

  Geen Gentse Winterfeesten dit jaar, en voor de fans is dat dik balen. Maar er is ook goed nieuws. De creatieve Gentenaars hebben er zelf een mouw aangepast. De kraampjes met kerstartikelen en andere cadeau-ideeën ontbreken, maar kerstverlichting is er wel. En er zijn ook meerdere kerst-pop-up-bars. In het hart van de stad kan je zelfs op kerst-kroegentocht.