Volledig scherm
De feiten vonden plaats in de kunstenbibliotheek van het stadsmuseum STAM op de Bijlokesite. © Frederik Vollaert

Man riskeert zes maanden voorwaardelijk voor openbare zedenschennis in Gentse bibliotheek: “Ik schaam me diep voor wat ik gedaan heb”

Een man riskeert in beroep zes maanden cel met uitstel voor openbare zedenschennis. Hij maakte met zijn hand in de broek op-en-neergaande bewegingen in de kunstenbibliotheek op de Bijlokesite. Waar hij eerst de feiten ontkende uit schaamte, ziet hij nu de gevolgen van zijn daden in. 

“Ik zie meneer als een patiënt en niet als een client. Deze man moet verder therapeutisch begeleid worden, niet strafrechtelijk vervolgd." De advocaat stond duidelijk op scherp toen hij het opnam voor zijn beklaagde in het Gentse hof van beroep. De man in kwestie stond er terecht voor openbare zedenschennis. Hij ging in de kunstenbibliotheek van het stadsmuseum STAM op de Bijlokesite naast een studente zitten. Vervolgens stak hij zijn hand in zijn broek en maakte hij op-en-neergaande bewegingen. De studente diende een klacht in tegen de man.

Therapie slaat aan

In eerste aanleg kreeg de beklaagde zes maanden voorwaardelijk en een boete van 800 euro. Deze straf vecht hij echter aan, omdat hij vandaag de gevolgen van zijn daden wel inziet. Waar hij eerst de feiten ontkende uit schaamte, volgt hij nu therapie om ervoor te zorgen dat dit nooit meer kan gebeuren. “Ik blijf me slecht voelen over wat ik gedaan heb.  Ik heb het soms zelfs nog moeilijk om mijn eigen kinderen recht in de ogen te kijken. Daarom ben ik blij met de resultaten van de therapie. Ik heb intussen vijftien sessies achter de rug en had nooit gedacht zulke resultaten te halen. Hopelijk kan ik dit verhaal snel afsluiten.” Het Openbaar Ministerie vraagt daarentegen wel een bevestiging van de straf. Uitspraak op 5 november. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Superflitspaal Sammeke staat per ongeluk in doodlopende straat

    Superflits­paal Sammeke staat per ongeluk in doodlopen­de straat

    Bizar zicht op de Meulesteedsesteenweg. Daar staat sinds begin deze week de Gentse superflitspaal ‘Sammeke’ opgesteld klaar om hardrijders op de bon te zwieren. Die hardrijders zijn echter ver te zoeken aangezien sinds deze week het kruispunt iets verderop werd opengebroken door een aannemer. De stad vernieuwt er de verkeersremmers. Daarom moet alle verkeer omrijden. De buurtbewoners lachen er zich in elk geval een kriek mee. “Misschien staat hij hier om fietsers te flitsen. Heel erg is er in elk geval niet over nagedacht.” Eén ding staat vast: deze week breekt Sammeke geen records.
  2. Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieuwe school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieu­we school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    De feestelijke opening van de nieuwe school ‘de Muzische leerThuis Melopee’ aan de Oude Dokken in Gent wordt uitgesteld. Door een lek in de douches loopt het water vanop de derde verdieping door heel de nieuwbouw. “Hoelang het al lekt, weten we niet”, zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen). “Het is voorlopig nog onduidelijk wat er de komende dagen zal gebeuren.”