Volledig scherm
Het Gentse hof van beroep. © Wannes Nimmegeers

Man riskeert 14 maanden cel voor partnergeweld

Een agressieve man uit Gent riskeert 14 maanden cel voor partnergeweld, belaging en vernielingen. De man is geen onbekende bij het gerecht, hij is al meermaals veroordeeld voor geweld- en drugsdelicten.

 Marc H. had een turbulente relatie met het slachtoffer, wat tot vele ruzies leidde waaronder op oudejaarsavond 2017. H. gaf het slachtoffer toen onder ander een kopstoot. “Ze daagde hem voortdurend uit”, zegt zijn advocaat, die een werkstraf vroeg. De man kreeg in eerste aanleg 14 maanden cel effectief en 400 euro boete, de procureur-generaal vraagt de bevestiging van straf. Marc H. verklaarde in beroep dat de relatie voorbij is: “Ik was moe en had gedronken die avond, maar ik laat haar nu gerust.” Uitspraak op 12 maart.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Fietser in kritieke toestand afgevoerd, vijf jaar na identiek dodelijk ongeval op zelfde kruispunt

  Fietser in kritieke toestand afgevoerd, vijf jaar na identiek dodelijk ongeval op zelfde kruispunt

  Een fietser (35) uit Oostakker is vrijdagnamiddag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval in Sint-Amandsberg. De vrachtwagenchauffeur die haar aanreed, had de vrouw volgens de eerste vaststellingen moeten opmerken. Vijf jaar geleden gebeurde een bijna identiek ongeluk met dodelijke afloop op het kruispunt — de vrachtwagens van toen en nu zijn zelfs van hetzelfde bedrijf.
 2. Hanne

  Hanne

  Als ik reacties lees bij artikels op de online krant, verzin ik daar vaak een gezicht bij. Meestal heeft dat gezicht in mijn fantasie een uitdrukking van ‘dat heb ik nu eens goed gezegd’ en klikt de mens achter dat gezicht na het spuien van zijn mening meteen door naar Facebook om daar iemand een gelukkige verjaardag te wensen. Je kunt tenslotte niet de hele dag voor je mening opkomen. Bij de reacties op het nieuws over de klimaatspijbelaars beeld ik me vooral gezichten in van mijn generatie, iets jonger en iets ouder ook, de generaties die uitblinken in klagen zonder meer. De generaties die, àls ze iets ondernemen, dat vooral voor zichzelf doen, die het hele land en haar economie platleggen voor een extra dag betaald verlof.
 3. Uitgetest in Gent: de slechtst scorende restaurants op Tripadvisor - ‘De Lotus’

  Uitgetest in Gent: de slechtst scorende restau­rants op Tripadvi­sor - ‘De Lotus’

  Niemand kan zich verstoppen. Met de opkomst van sites als TripAdvisor, is elk restaurant onderworpen aan de beoordelingen van meedogenloze klanten op het internet. Goed nieuws voor plekjes met topkritieken zoals Roots en Vrijmoed, maar wat met de slechtste leerlingen van de Gentse klas? Zijn de schlemielen van het internet dan zó slecht, of valt het allemaal wel mee? Vandaag: Chinees restaurant De Lotus, of de plek waar er volgens klanten kip in de vegetarische schotels zit.