Volledig scherm
Het Gentse hof van beroep. © Wannes Nimmegeers

Man riskeert 14 maanden cel voor partnergeweld

Een agressieve man uit Gent riskeert 14 maanden cel voor partnergeweld, belaging en vernielingen. De man is geen onbekende bij het gerecht, hij is al meermaals veroordeeld voor geweld- en drugsdelicten.

 Marc H. had een turbulente relatie met het slachtoffer, wat tot vele ruzies leidde waaronder op oudejaarsavond 2017. H. gaf het slachtoffer toen onder ander een kopstoot. “Ze daagde hem voortdurend uit”, zegt zijn advocaat, die een werkstraf vroeg. De man kreeg in eerste aanleg 14 maanden cel effectief en 400 euro boete, de procureur-generaal vraagt de bevestiging van straf. Marc H. verklaarde in beroep dat de relatie voorbij is: “Ik was moe en had gedronken die avond, maar ik laat haar nu gerust.” Uitspraak op 12 maart.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dries Van Langenhove zakt af naar Overpoort nadat debat op UGent niet mag doorgaan

    Dries Van Langenhove zakt af naar Overpoort nadat debat op UGent niet mag doorgaan

    Dries Van Langenhove is maandagavond afgezakt naar de Overpoortstraat in Gent op uitnodiging van de conservatieve studentenvereniging KVHV. De club hekelt dat een debat of lezing met Van Langenhove niet kon plaatsvinden in de auditoria van de UGent. Rector Rik Van de Walle achtte het risico op ernstige verstoring van de orde daarvoor te hoog. “Wij willen aan de Gentse student een platform bieden zodat ze op informele wijzen met Dries het gesprek kunnen aangaan, aangezien andere fora ons die kans niet bieden”, klinkt het bij KVHV.