Volledig scherm
© Jeroen Desmecht

Man overleden na val van Belfort in Gent

Aan het Gentse Belfort heeft een jonge man woensdagmiddag rond 15.40 uur een dodelijke val gemaakt. De man sprong vermoedelijk ter hoogte van de de klok in de toren naar beneden. De hulpdiensten kwamen massaal ter plekke, maar alle hulp kon niet meer baten. De omgeving rond het Belfort en het Sint-Baafsplein is momenteel afgesloten. Het parket van Oost-Vlaanderen is een onderzoek gestart, “Alles wijst in de richting van een wanhoopsdaad”, aldus het parket.

Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site zelfmoord1813.be.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wagen belandt op dak op R4: 1 lichtgewonde

    Wagen belandt op dak op R4: 1 lichtgewon­de

    Op de R4 richting Zelzate is zondagavond rond 19.15 uur ter hoogte van Oostakker een ongeval gebeurd. Een bestuurder verloor de controle over het stuur en belandde tegen de middenberm. Door de klap vloog de wagen op zijn dak. De wagen was klaar voor de schroothoop. Bij het ongeval raakte de bestuurder lichtgewond, hij werd ter verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. Er waren twee rijstroken afgesloten voor het verkeer, rond 20 uur was de rijbaan terug vrij.
  2. Twee nieuwe Gentse vrederechters in ‘De Rechtbank’

    Twee nieuwe Gentse vrederech­ters in ‘De Rechtbank’

    In het komend seizoen van ‘De Rechtbank’ op Vier zullen twee nieuwe Gentse vrederechters gevolgd worden: Dieter Vanoutrive en Koenraad De Greve gaven toestemming om in hun rechtszaal te filmen. Vanoutrive is plaatsvervangend vrederechter en wordt door de programmamaker beschreven als ‘een opvallende verschijning met zijn eeuwig strikje’. “Hij maakt er een erezaak van om zo vaak mogelijk tot een verzoening te komen”, klinkt het.