Volledig scherm
© Jeroen Desmecht

Man die door dak van magazijn viel, stond bekend bij politie

De man die maandag dood werd aangetroffen op de oude site van een transportbedrijf in de Gentse deelgemeente Sint-Amandsberg, stond bekend bij de politie. Dat zegt het parket van Oost-Vlaanderen. Of hij effectief wou inbreken in het magazijn, kan het parket niet bevestigen. 

De magazijnen op de oude site van het transportbedrijf op de Land van Waaslaan worden momenteel verhuurd. Volgens de nieuwe eigenaar trof een huurder van het bewuste pakhuis het levenloze lichaam maandagnamiddag aan. Hoelang de man daar al lag, is voorlopig onduidelijk. Het parket van Oost-Vlaanderen stelde maandagavond een wetsgeneesheer aan die het lichaam onderzocht. “De arts stelde vast dat de verwondingen op het lichaam wijzen op een val", stelt persmagistraat An Schoonjans. “Er zijn geen aanwijzingen van criminele tussenkomst.”

De man staat bekend bij de politie, maar meer informatie over zijn identiteit kan het parket voorlopig niet kwijt. Ook of hij effectief wou inbreken in het magazijn, kan het parket niet bevestigen. “Het onderzoek is nog volop bezig", stelt Schoonjans. Waarom de man op het dak zat en of hij daar al dan niet alleen was, is dus nog steeds onduidelijk. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Meest opvallend in actualiteitsdebat Brugse Poort: de afwezigheid van toekomstig schepen Hafsa El-Bazioui

  Meest opvallend in actuali­teits­de­bat Brugse Poort: de afwezig­heid van toekomstig schepen Hafsa El-Bazioui

  De hele gemeenteraad van maandagavond werd gevuld met het debat over de Brugse Poort, en de aanpak van de problemen daar. Verrassingen waren er daarbij niet, of toch niet inhoudelijk. Wat wél opviel: de ‘strategische’ afwezigheid van toekomstig Groen-schepen Hafsa El-Basioui. Zij liet zich op Facebook al negatief uit over de repressieve maatregelen in de buurt waar ze zelf woont. Die maatregelen zijn ingevoerd door de meerderheid waar ze deel van uitmaakt.
 2. Terrassen mogen groter waar dat kan, daar mogen zelfs parkeerplaatsen voor sneuvelen
  PREMIUM

  Terrassen mogen groter waar dat kan, daar mogen zelfs parkeer­plaat­sen voor sneuvelen

  Als de horecazaken weer open mogen, zullen de cafés en restaurants een groter terras mogen uitzetten op plaatsen waar dat mogelijk is. De stad werkt daarvoor aan een terrassenplan. “Maar het moet mogelijk zijn, en er moet een evenwicht zijn tussen horeca en andere spelers”, klinkt het. “Maar we zullen creatief zijn, en als er een parkeerplaats moet sneuvel om een terras uit te breiden, moeten we ook dat durven bekijken.”