Volledig scherm
© Jeroen Desmecht

Man die door dak van magazijn viel, stond bekend bij politie

De man die maandag dood werd aangetroffen op de oude site van een transportbedrijf in de Gentse deelgemeente Sint-Amandsberg, stond bekend bij de politie. Dat zegt het parket van Oost-Vlaanderen. Of hij effectief wou inbreken in het magazijn, kan het parket niet bevestigen. 

De magazijnen op de oude site van het transportbedrijf op de Land van Waaslaan worden momenteel verhuurd. Volgens de nieuwe eigenaar trof een huurder van het bewuste pakhuis het levenloze lichaam maandagnamiddag aan. Hoelang de man daar al lag, is voorlopig onduidelijk. Het parket van Oost-Vlaanderen stelde maandagavond een wetsgeneesheer aan die het lichaam onderzocht. “De arts stelde vast dat de verwondingen op het lichaam wijzen op een val", stelt persmagistraat An Schoonjans. “Er zijn geen aanwijzingen van criminele tussenkomst.”

De man staat bekend bij de politie, maar meer informatie over zijn identiteit kan het parket voorlopig niet kwijt. Ook of hij effectief wou inbreken in het magazijn, kan het parket niet bevestigen. “Het onderzoek is nog volop bezig", stelt Schoonjans. Waarom de man op het dak zat en of hij daar al dan niet alleen was, is dus nog steeds onduidelijk. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tractor verliest aanhangwagen en vernielt anderhalve meter spoor aan overweg : treinverkeer Gent Lokeren over één spoor kracht en geen doorgaand verkeer tussen Lochristi en Beervelde

    Tractor verliest aanhangwa­gen en vernielt anderhalve meter spoor aan overweg : treinver­keer Gent Lokeren over één spoor kracht en geen doorgaand verkeer tussen Lochristi en Beervelde

    Aan de spooroverweg op de Beerveldsebaan in Beervelde kantelde deze namiddag een aanhangwagen van een tractor en belandde op de sporen. Daarbij vernielde het 30 ton zware gevaarte ongeveer anderhalve meter spoor. Het treinverkeer tussen Gent-Dampoort en Lokeren kan er slechts alternerend over één spoor en er is geen doorgaand autoverkeer mogelijk tussen Lochristi en Beervelde. “We hopen de schade nog dit weekend op te lossen”, zegt Thomas Baeken van Infrabel.