Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © iStock

Man (35) slaat vriend in coma op huwelijksfeest: twee jaar gevangenisstraf geëist

Gent/Gavere/MerelbekeDe 35-jarige M.H. uit Gavere moest zich woensdagvoormiddag verantwoorden in de Gentse correctionele rechtbank voor het toedienen van een slag aan een vriend op een huwelijksfeest met zware gevolgen van dien. Slachtoffer B.R. viel op zijn hoofd en lag maar liefst twintig dagen in coma. De man hield er blijvende hersenschade op na. Het parket vordert nu een gevangenisstraf van twee jaar en een geldboete van 1.600 euro.

 1. Gesloten horecazaken krijgen in volle lockdown (foute) factuur voor terrasbelasting: “Administratieve kronkel, maar uitstel is mogelijk”
  Gent

  Gesloten horecaza­ken krijgen in volle lockdown (foute) factuur voor terrasbe­las­ting: “Admini­stra­tie­ve kronkel, maar uitstel is mogelijk”

  Eind december viel bij de Gentse horecazaken alsnog een factuur voor terrasbelasting in de bus, met de mededeling 7/24. De terrasbelasting die (minstens) tot maart 2021 is kwijtgescholden. Het blijkt een administratieve kronkel te zijn. “Iedereen kreeg een mail met uitleg dat die factuur niet klopt", legt schepen Rudy Coddens uit. “Maar voor de eerste twee maanden van 2020 moet wel degelijk betaald worden.” Slechte timing dan? “Die factuur moest boekhoudkundig gezien in 2020 worden ingeboekt.”
 1. LIVE: Inauguratie van Joe Biden en Kamala Harris
  Play

  LIVE: Inaugura­tie van Joe Biden en Kamala Harris

 2. Alle nieuwe maatregelen op een rijtje
  Play

  Alle nieuwe maatrege­len op een rijtje