Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © iStock

Man (22) vrijgesproken voor verkrachting: rechter vindt verklaring geloofwaardig, maar heeft geen zekerheid

GentIn Gent is een jongeman vrijgesproken voor een verkrachting die zou hebben plaatsgevonden in een studentenkot. Zowel de verklaringen van de beklaagde als de burgerlijke partij werden als geloofwaardig beschouwd, waardoor er niet met absolute zekerheid beslist kon worden over de uitspraak.

 1. Uitbaters café Boer Janssens moeten solliciteren voor eigen job: “Zoveel investeren in iets wat niet van jou is... Wie doet dat?”
  PREMIUM
  Gent, Gentbrugge

  Uitbaters café Boer Janssens moeten sollicite­ren voor eigen job: “Zoveel investeren in iets wat niet van jou is... Wie doet dat?”

  De uitbaters van het bekende café Boer Janssens, aan de rand van de Gentbrugse Meersen, waren van plan nog heel lang verder te doen, maar zijn nu gedwongen om te solliciteren voor hun eigen job. De stad Gent heeft immers besloten het contract voor de uitbating van het café open te stellen, met een nieuwe overeenkomst voor 18 jaar. “Als we puur op ons sentiment afgaan, doen we direct voort: dit werk is ons leven”, zegt de huidige uitbater. “Maar financieel wordt het moeilijk.”
 2. Karel is wereldkampioen ‘achtertuinlopen’ met meer dan 500 kilometer op drie dagen: “Gehaktballetjes met puree en appelmoes hebben me erdoor geholpen”
  PREMIUM
  Gent

  Karel is wereldkam­pi­oen ‘achter­tuin­lo­pen’ met meer dan 500 kilometer op drie dagen: “Gehaktbal­le­tjes met puree en appelmoes hebben me erdoor geholpen”

  Het is niet de eerste keer dat Karel Sabbe (30) een wereldrecord breekt, maar het was wel de eerste keer dat de tandarts meedeed aan het wereldkampioenschap lopen in de achtertuin, officieel de ‘Backyard Ultra’. Daar namen 300 deelnemers van over heel de wereld aan deel. Bedoeling is dat ze elk uur een rondje van 6,7 kilometer lopen. Wie dat het langste kan volhouden is de winnaar. Dit jaar was dat Karel, hij legde 500 kilometer af op drie dagen en 3 uur, onderbroken door powernaps van een handvol minuten. “Op het einde zat ik er door maar je zit dan zodanig dicht bij dat wereldrecord, dat je er de pijn nog even bij neemt.”