De nieuwe vrijwilligers mochten meteen groenten snijden.
Volledig scherm
De nieuwe vrijwilligers mochten meteen groenten snijden. © Erik De Troyer

‘Make Belgium Great Again’ levert Gents Rode Kruis twaalf nieuwe vrijwilligers

In de kantoren van het Rode Kruis aan het ICC werden zaterdag 12 gloednieuwe vrijwilligers verwelkomd. Het resultaat van een oproep van het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’ van Frances Lefebure.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Plannen voor een aangenamere stad: bestuur wil groengebied met een vijfde uitbreiden en bestaande groene zones zoals deel van Camping ’t Stropke beschermen

    Plannen voor een aangename­re stad: bestuur wil groenge­bied met een vijfde uitbreiden en bestaande groene zones zoals deel van Camping ’t Stropke beschermen

    Gent heeft als eerste lokaal bestuur een thematisch ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) opgemaakt voor het groen in de stad. Daarin staat dat er 115 hectare extra groengebied komt en dat 257 hectare bestaand groengebied beschermd zal worden zodat bouwen daar niet meer mogelijk is. “Met het RUP Groen zal Gent een nog aangenamere stad worden”, klinkt het.
  2. Vrijwilliger Freddy (74) is dolbij met schenking van grootwarenhuisketen Lidl: “Door die elektrische transpallet moet ik veel minder sleuren”

    Vrijwilli­ger Freddy (74) is dolbij met schenking van grootwaren­huis­ke­ten Lidl: “Door die elektri­sche transpal­let moet ik veel minder sleuren”

    Grootwarenhuisketen Lidl gaat een elektrische transpallet schenken aan Dien-Centrum Gent-Noord. De organisatie in Sint-Salvatorstraat deelt gratis voedsel uit aan minderbedeelden, maar het werk wordt stilaan te zwaar. “De gemiddelde leeftijd ligt hier ruim boven de 70", zegt vrijwilliger Freddy Matthijs. “De paletten van de vrachtwagen naar onze opslagplaats is een zware klus.”