Mark Williams op bezoek in The Wizarding Store.
Volledig scherm
Mark Williams op bezoek in The Wizarding Store. © svwg

Magisch bezoek: ‘Harry Potter’-acteur Mark Williams op visite in The Wizard Store

GENTEen hoogdagje voor leerling-tovenaars: Mark Williams, Mr. Weasley uit de Harry Potter-films, bracht een bezoekje aan The Wizard Store, de winkel die zich volledig wijdt aan accessoires en souvenirs uit de filmfranchise. Meer dan tweehonderd genodigden kregen een handtekening, foto of knuffel van de Brit. 

 1. Toch weer hoop voor zwemmers? “Neen, het Houtdok wordt geen zwemdok, maar we onderzoeken wel drie andere zones”
  PREMIUM

  Toch weer hoop voor zwemmers? “Neen, het Houtdok wordt geen zwemdok, maar we onderzoe­ken wel drie andere zones”

  Gentenaars smachten naar zwemwater in open lucht, en hopen al jaren dat zwemmen in het mooie Houtdok zal worden toegestaan. Bevoegd schepen Filip Watteeuw heeft slecht, maar ook goed nieuws. “In het Houtdok zwemmen zal niet mogelijk zijn, daarvoor is de waterkwaliteit te slecht. Maar met de Vlaamse regels die iets versoepeld zijn, kijken we wel naar drie andere locaties.”
  Gent
 2. Yves (57) schenkt bijzondere briefwisseling aan Gents stadsarchief: “Hopelijk vind ik nog familie van de Canadese soldaten”

  Yves (57) schenkt bijzondere briefwisse­ling aan Gents stadsar­chief: “Hopelijk vind ik nog familie van de Canadese soldaten”

  Wie is de mysterieuze Canadees Roy Mac Leod die een tijdje in Gent verbleef? Gentenaar Yves De Landsheer (57) is op zoek naar meer informatie over de soldaat die op het einde van WO II bij zijn moeder thuis woonde. Zeker nu hij in een schoendoos vergeelde brieven van Roy ontdekte. “Ik zal contact zoeken met zijn kinderen.” De stapel brieven uit WO II schonk hij intussen aan het Gentse stadsarchief.
  Gent