Maakatlier in De Krook
Volledig scherm
Maakatlier in De Krook © svwg

Maakatelier De Krook opent de deuren voor de creatieve Gentenaar: “3D-printer of lasercutter uitproberen? Waarom niet?”

GENTZit je met een briljant idee maar heb je niet het materiaal om dat uit te voeren? Of ben je iemand die het al warm krijgt bij de concepten ‘zaag’, ‘printer’ of ‘boormachine’ en ben je een maker in hart en nieren? Ga dan eens langs in het ‘Maakatelier’ in De Krook, dat de deuren opent voor groot én klein.

 1. Is het de schuld van woonzorgcentrum Domino dat Anna Berteyn werd neergestoken door medebewoner? “Mocht ze dat ‘belletje’ nog gehad hebben, had ze het misschien overleefd”
  PREMIUM
  Gent

  Is het de schuld van woonzorg­cen­trum Domino dat Anna Berteyn werd neergesto­ken door medebewo­ner? “Mocht ze dat ‘belletje’ nog gehad hebben, had ze het misschien overleefd”

  In de correctionele rechtbank moest het Gentse woonzorgcentrum Domino zich vandaag verantwoorden voor de onopzettelijke doodslag van Anna Berteyn (99) op 12 juli 2020. De bejaarde vrouw werd ‘s morgens dodelijk gewond in haar bed aangetroffen. Ze had meerdere steekwonden in het aangezicht en een verbrijzelde schedel. De dader bleek een medebewoner te zijn die lijdt aan het korsakovsyndroom. Volgens het Openbaar Ministerie en de nabestaanden van Anna heeft het woonzorgcentrum echter enkel cruciale fouten gemaakt om dit te voorkomen. “Moeten dergelijke psychiatrische patiënten in een rusthuis verblijven?”
 2. Katrien (59) kan op reis vertrekken dankzij HLN: “Ik had geen enkele hoop meer om mijn gestolen caravan terug te zien”
  PREMIUM
  Gent

  Katrien (59) kan op reis vertrekken dankzij HLN: “Ik had geen enkele hoop meer om mijn gestolen caravan terug te zien”

  Bij de start van de zomervakantie kon Katrien Baeten (59) uit Gent geen beter nieuws krijgen. Haar bolvormige caravan die in mei gestolen werd op de P&R in Gentbrugge is terecht. Ze was er toen het hart van in en deed een emotionele oproep op HLN, waarna een alerte lezer de caravan zag staan op een oprit in Zomergem. Nu is haar ‘bed op wielen’ vertrekkensklaar, met dank aan de dief.
 3. Revive trekt zich officieel terug, eigenaars Arsenaalsite nemen tijdelijke invulling over: “Beter om het zelf in handen te nemen”
  Gent

  Revive trekt zich officieel terug, eigenaars Arsenaalsi­te nemen tijdelijke invulling over: “Beter om het zelf in handen te nemen”

  De buurt en de cultuursector waren al op de hoogte, maar nu heeft ook Revive officieel bevestigd dat ze zich terugtrekken als tijdelijke invuller van de Arsenaalsite. De eigenaars van de site – drie West-Vlaamse spelers – nemen de verantwoordelijkheid over. Zij willen zo snel mogelijk van start, maar wanneer dat precies is, zal pas na de zomer geweten zijn.