Plezier op de bootjes zorgt voor plezier in de wijken
Volledig scherm
Plezier op de bootjes zorgt voor plezier in de wijken © Wannes Nimmegeers

Maak een boottochtje, steun de Gentse cultuursector: “De cultuurdrang is nergens zo groot als in Gent”

GentRederij De Gentenaer heeft een pact gesloten met acht Gentse horecazaken. Samen doen ze een aanbod waarbij per boeking 2 euro naar het Gent Kunstenoverleg gaat. Een boottochtje kost normaal gezien 8 euro, maar wie er 10 betaalt, krijgt traktaties in 8 Gentse horecazaken, én steunt de cultuur. Het Davidsfonds, goed voor 50.000 leden, tekende al in op het aanbod.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Gent scoort hoog op vaccinatieschaal, maar schakelt nog versnelling hoger: “vaccinatiebus naar minst gevaccineerde wijken”
  Gent

  Gent scoort hoog op vaccinatie­schaal, maar schakelt nog versnel­ling hoger: “vaccina­tie­bus naar minst gevacci­neer­de wijken”

  Gent heeft vandaag de kaap van 70% gerond. Meer dan 70% van àlle Gentenaars, kinderen meegerekend, is nu minstens één keer gevaccineerd. In vergelijking met de rest van het land is dat best veel. Toch schakelt de stad nog een versnelling hoger. “We analyseren nu de vaccinatiegraad op wijkniveau, en gaan eind augustus een vaccinatiebus sturen naar de minst gevaccineerde wijken”, aldus gezondheidsschepen Rudy Coddens (Vooruit).