Het vernieuwde Geerard de Duivelsteen gezien vanop de Reep. Merk op dat de kaaimuur voor het gebouw wordt opgehoogd, waardoor je er opnieuw zal kunnen wandelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het vernieuwde Geerard de Duivelsteen gezien vanop de Reep. Merk op dat de kaaimuur voor het gebouw wordt opgehoogd, waardoor je er opnieuw zal kunnen wandelen. © Koiba NV

Luxeflats, een jongerencentrum en een verhoogde kaaimuur: zo ziet het nieuwe Geeraard de Duivelsteen eruit

GentDe verkoop dateert al van 2015, maar nu pas zijn de plannen voor het Geeraard de Duivelsteen helemaal klaar. Twee derde van het gebouw wordt omgevormd tot jongerencentrum. Een derde is voorbehouden voor luxelofts. Lees hier hoe het historische pand er tegen 2024 moet uitzien. 

  1. Oekraïense en Russische modellen defileren zij aan zij tijdens Belgian Fashion Week in Gent: “Dit is de geboorteplaats van het textiel”
    Gent

    Oekraïense en Russische modellen defileren zij aan zij tijdens Belgian Fashion Week in Gent: “Dit is de geboorte­plaats van het textiel”

    In Parijs, Milaan, Londen en New York organiseren ze al jaren modeweken, maar in Gent werd dit weekend een Belgian Fashion Week georganiseerd. Ontwerpers uit de hele wereld konden er hun collectie voorstellen aan een modebewust publiek. Opvallend: Oekraïense en Russische modellen defileerden er zij aan zij. Of hoe mode een politiek statement kan zijn.