Volledig scherm
De brandweer inspecteerde de toren van het Gravensteen © Wannes Nimmegeers

Loos alarm: steen voor inkom Gravensteen kwam niet van de toren

Deze voormiddag rukte de brandweer met een ladderwagen uit naar het Gravensteen. Aan kant van de poort lag een grote steen, en de vrees bestond dat die van de toren gevallen was. Niet dus. Het bleek een steen die gebruikt was om een zeil vast te leggen bij de Winterfeesten.

Veel bekijks hadden ze alvast, deze zonnige voormiddag. Brandweer en politie vatten post aan het Gravensteen. De ladderwagen bracht enkele brandweermannen naar de toren boven de inkomhal. Nochtans was daar niks te zien. “We hadden melding gekregen van een grote steen die bij de inkom van het Gravensteen lag”, zegt brandweerwoordvoerder Bjorn Bryon. “De vrees bestond dat die van de toren was gevallen, en dat er dus een gevaar zou zijn voor nog meer afbrokkelende stenen. We hebben de toren nauwkeurig gecontroleerd, maar daar was niks aan de hand. Achteraf bleek dat het om een steen ging die daar was gelegd, die was gebruikt om een zeil vast te houden bij de Winterfeesten of het Winterwonderkasteel.”

Loos alarm dus, maar veiligheid gaat voor alles. Wie vallende brokstukken wil zien kan dat voorlopig alleen onder het viaduct van Gentbrugge, en niet aan het Gravensteen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hanne

    Hanne

    Als ik reacties lees bij artikels op de online krant, verzin ik daar vaak een gezicht bij. Meestal heeft dat gezicht in mijn fantasie een uitdrukking van ‘dat heb ik nu eens goed gezegd’ en klikt de mens achter dat gezicht na het spuien van zijn mening meteen door naar Facebook om daar iemand een gelukkige verjaardag te wensen. Je kunt tenslotte niet de hele dag voor je mening opkomen. Bij de reacties op het nieuws over de klimaatspijbelaars beeld ik me vooral gezichten in van mijn generatie, iets jonger en iets ouder ook, de generaties die uitblinken in klagen zonder meer. De generaties die, àls ze iets ondernemen, dat vooral voor zichzelf doen, die het hele land en haar economie platleggen voor een extra dag betaald verlof.
  2. Uitgetest in Gent: de slechtst scorende restaurants op Tripadvisor - ‘De Lotus’

    Uitgetest in Gent: de slechtst scorende restau­rants op Tripadvi­sor - ‘De Lotus’

    Niemand kan zich verstoppen. Met de opkomst van sites als TripAdvisor, is elk restaurant onderworpen aan de beoordelingen van meedogenloze klanten op het internet. Goed nieuws voor plekjes met topkritieken zoals Roots en Vrijmoed, maar wat met de slechtste leerlingen van de Gentse klas? Zijn de schlemielen van het internet dan zó slecht, of valt het allemaal wel mee? Vandaag: Chinees restaurant De Lotus, of de plek waar er volgens klanten kip in de vegetarische schotels zit.