Volledig scherm
De brandweer inspecteerde de toren van het Gravensteen © Wannes Nimmegeers

Loos alarm: steen voor inkom Gravensteen kwam niet van de toren

Deze voormiddag rukte de brandweer met een ladderwagen uit naar het Gravensteen. Aan kant van de poort lag een grote steen, en de vrees bestond dat die van de toren gevallen was. Niet dus. Het bleek een steen die gebruikt was om een zeil vast te leggen bij de Winterfeesten.

Veel bekijks hadden ze alvast, deze zonnige voormiddag. Brandweer en politie vatten post aan het Gravensteen. De ladderwagen bracht enkele brandweermannen naar de toren boven de inkomhal. Nochtans was daar niks te zien. “We hadden melding gekregen van een grote steen die bij de inkom van het Gravensteen lag”, zegt brandweerwoordvoerder Bjorn Bryon. “De vrees bestond dat die van de toren was gevallen, en dat er dus een gevaar zou zijn voor nog meer afbrokkelende stenen. We hebben de toren nauwkeurig gecontroleerd, maar daar was niks aan de hand. Achteraf bleek dat het om een steen ging die daar was gelegd, die was gebruikt om een zeil vast te houden bij de Winterfeesten of het Winterwonderkasteel.”

Loos alarm dus, maar veiligheid gaat voor alles. Wie vallende brokstukken wil zien kan dat voorlopig alleen onder het viaduct van Gentbrugge, en niet aan het Gravensteen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Superflitspaal Sammeke staat per ongeluk in doodlopende straat

    Superflits­paal Sammeke staat per ongeluk in doodlopen­de straat

    Bizar zicht op de Meulesteedsesteenweg. Daar staat sinds begin deze week de Gentse superflitspaal ‘Sammeke’ opgesteld klaar om hardrijders op de bon te zwieren. Die hardrijders zijn echter ver te zoeken aangezien sinds deze week het kruispunt iets verderop werd opengebroken door een aannemer. De stad vernieuwt er de verkeersremmers. Daarom moet alle verkeer omrijden. De buurtbewoners lachen er zich in elk geval een kriek mee. “Misschien staat hij hier om fietsers te flitsen. Heel erg is er in elk geval niet over nagedacht.” Eén ding staat vast: deze week breekt Sammeke geen records.
  2. Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieuwe school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieu­we school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    De feestelijke opening van de nieuwe school ‘de Muzische leerThuis Melopee’ aan de Oude Dokken in Gent wordt uitgesteld. Door een lek in de douches loopt het water vanop de derde verdieping door heel de nieuwbouw. “Hoelang het al lekt, weten we niet”, zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen). “Het is voorlopig nog onduidelijk wat er de komende dagen zal gebeuren.”