Volledig scherm
De brandweer inspecteerde de toren van het Gravensteen © Wannes Nimmegeers

Loos alarm: steen voor inkom Gravensteen kwam niet van de toren

Deze voormiddag rukte de brandweer met een ladderwagen uit naar het Gravensteen. Aan kant van de poort lag een grote steen, en de vrees bestond dat die van de toren gevallen was. Niet dus. Het bleek een steen die gebruikt was om een zeil vast te leggen bij de Winterfeesten.

Veel bekijks hadden ze alvast, deze zonnige voormiddag. Brandweer en politie vatten post aan het Gravensteen. De ladderwagen bracht enkele brandweermannen naar de toren boven de inkomhal. Nochtans was daar niks te zien. “We hadden melding gekregen van een grote steen die bij de inkom van het Gravensteen lag”, zegt brandweerwoordvoerder Bjorn Bryon. “De vrees bestond dat die van de toren was gevallen, en dat er dus een gevaar zou zijn voor nog meer afbrokkelende stenen. We hebben de toren nauwkeurig gecontroleerd, maar daar was niks aan de hand. Achteraf bleek dat het om een steen ging die daar was gelegd, die was gebruikt om een zeil vast te houden bij de Winterfeesten of het Winterwonderkasteel.”

Loos alarm dus, maar veiligheid gaat voor alles. Wie vallende brokstukken wil zien kan dat voorlopig alleen onder het viaduct van Gentbrugge, en niet aan het Gravensteen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. KWB Oostakker organiseert garageverkoop

    KWB Oostakker organi­seert garagever­koop

    De KWB van Oostakker organiseert hun tiende garageverkoop. Een soort rommelmarkt waarbij je de kans krijgt om in uw garage of op uw oprit die spullen te verkopen die je niet langer nodig hebt. Dit in het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 juni. Zaterdag gaat het door in de regio van Oostakker Lourdes. Zondag is het de beurt aan Oostakker Centrum. Dit tussen 10 u en 18 uur. De KWB zorgt voor promotiemateriaal, bekendmaking en de planning van het parcours. Daarvoor vragen ze aan de verkopers en kleine bijdrage: 5 euro voor KWB-leden en 10 euro voor niet-leden.
  2. Na 25 jaar wachten is er eindelijk een fietstunnel om de Dampoort te vermijden

    Na 25 jaar wachten is er eindelijk een fietstun­nel om de Dampoort te vermijden

    In de jaren 90 werd er al gepraat over een fietstunnel die het mogelijk maakte om als fietser de Dampoort te bypassen. En vandaag is dat eindelijk werkelijkheid. Via de parking van het shoppingcenter aan de Dendermondsesteenweg kan men tot aan de Kasteellaan rijden en zo de heksenketel van de Dampoort vermijden. “In de toekomst mag het geen 25 jaar meer duren om dergelijke fietsinfrastructuur te realiseren”, zegt schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen).