Bashir Abdi werd omringd door enthousiaste leerlingen.
Volledig scherm
Bashir Abdi werd omringd door enthousiaste leerlingen. © PJDG

Loopsensatie Bashir Abdi moedigt leerlingen Sint-Barbaracollege aan: “Sporten werkt bevrijdend”

GentDe leerlingen van Sint Barbara zetten het op een lopen. Niet voor hun leerkrachten of schoolwerk, maar voor vzw Sportaround. Deze organisatie, mee opgericht door Bashir Abdi, heeft als voornaamste doelstelling kinderen aan het sporten te krijgen. De Europese marathonkampioen kwam voor de gelegenheid een kijkje nemen.

  1. Ex-keeper en voetbalcommentator Wim De Coninck op de planken met komedie over wielrennen en jeugdambitie. "Van mij moet mijn zoon geen topvoetballer worden”
    PREMIUM
    GENT

    Ex-keeper en voetbalcom­men­ta­tor Wim De Coninck op de planken met komedie over wielrennen en jeugdambi­tie. "Van mij moet mijn zoon geen topvoetbal­ler worden”

    Zijn tijd in de goal ligt intussen achter hem, maar aan ambitie ontbreekt het Wim De Coninck (62) alvast niet. Hij staat binnenkort op de planken met zijn tweede theatervoorstelling, deze keer in duo met actrice Mie De Neve (49). Een sportstuk, ‘Vader, waarom koersen wij?’. Een familiekomedie. Over wielrennen, maar vooral ook over de verschillen tussen mannen en vrouwen, over verloren dromen.