Volledig scherm
Gent Sint-Pieters © Jan De Meuleneir/Photo News

Loketten Gent Sint-Pieters sluiten vanaf augustus half uurtje vroeger

Vanaf 5 augustus sluiten de loketten van het Station Gent Sint-Pieters niet langer om 22 uur, maar wel al om 21.30 uur. Late reizigers zullen dus enkel nog aan de automaat een ticket kunnen kopen. 

“De NMBS wil zich permanent aanpassen aan de verwachtingen van haar klanten, die zich steeds meer informeren via onze website, app en sociale mediakanalen. Steeds meer reizigers kopen hun vervoersbewijs ook via de digitale verkoopkanalen. Tijdens de maand juli zullen we in het station stewards inzetten om de klanten te helpen de mogelijkheden van de ticketautomaten nog beter te leren kennen en diegenen die het gebruik ervan niet gewoon zijn, te helpen”, klinkt het.

Van maandag tot vrijdag gaat het loket in Gent elke dag open om 5.45 uur, net als tevoren. Het loket gaat dicht om 21.30 uur. Op zaterdag en zondag gaan de loketten pas om 6 uur open en ook dan sluiten ze om 21.30 uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. IN BEELD: Binnenkijken achter de gevel van de laatste Rabottoren

    IN BEELD: Binnenkij­ken achter de gevel van de laatste Rabottoren

    Vandaag blijft er nog maar één toren over van de drie die begin jaren ‘70 aan het Rabot werden gebouwd. De 197 appartementen, verdeeld over 17 verdiepingen, staan intussen leeg. In het voorjaar van 2020 start de afbraak van het 60 meter hoge gebouw, de vergunning is intussen afgeleverd. Een specialistenwerk, want omdat de toren zo dicht bij de binnenring (R40) staat kan hij niet zomaar worden neergehaald. De toren wordt laag per laag afgeknabbeld.