Volledig scherm
Gent Sint-Pieters © Jan De Meuleneir/Photo News

Loketten Gent Sint-Pieters sluiten vanaf augustus half uurtje vroeger

Vanaf 5 augustus sluiten de loketten van het Station Gent Sint-Pieters niet langer om 22 uur, maar wel al om 21.30 uur. Late reizigers zullen dus enkel nog aan de automaat een ticket kunnen kopen. 

“De NMBS wil zich permanent aanpassen aan de verwachtingen van haar klanten, die zich steeds meer informeren via onze website, app en sociale mediakanalen. Steeds meer reizigers kopen hun vervoersbewijs ook via de digitale verkoopkanalen. Tijdens de maand juli zullen we in het station stewards inzetten om de klanten te helpen de mogelijkheden van de ticketautomaten nog beter te leren kennen en diegenen die het gebruik ervan niet gewoon zijn, te helpen”, klinkt het.

Van maandag tot vrijdag gaat het loket in Gent elke dag open om 5.45 uur, net als tevoren. Het loket gaat dicht om 21.30 uur. Op zaterdag en zondag gaan de loketten pas om 6 uur open en ook dan sluiten ze om 21.30 uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Anuna De Wever & co winnen de prijs van de democratie

    Anuna De Wever & co winnen de prijs van de democratie

    Naar jaarlijkse gewoonte deelt Eric Goeman op Trefpunt de prijs voor de democratie uit aan organisaties die iets bijzonder hebben gedaan voor de maatschappij. Deze keer ging de keuze naar Anuna De Wever en actiegroep Rise for the climate. Anuna kondigde aan dat er in september opnieuw op straat wordt gekomen voor het klimaat. “We hebben gemerkt dat bij veel politici de angst voor de burger heerst, de angst om bij de volgende verkiezingen weggestemd te worden. We eisen ambitie en dapperheid van onze politici. We hebben er genoeg van dat de milieuproblematiek geminimaliseerd en geridiculiseerd wordt”, aldus De Wever.
  2. Paniek

    Pa­niek

    De eerste 3 dagen van de Gentse Feesten zitten er alweer op en ik voel al een lichte paniekaanval opkomen. Niet dat ik het benauwd krijg in grote menigten – al ben ik blij dat mijn GF zich vooral op het podium en niet ervoor afspelen – maar wel omdat de F.O.M.O. opsteekt, de fear of missing out. Tot nu toe heb ik vooral de Feesten optredend en op terrassen hangend doorgebracht. Ik vrees dat ik voor het zoveelste jaar op rij niet veel van het immense culturele aanbod zal proeven, alle goede voornemens ten spijt. Zaterdag heb ik wel een klein stukje van het optreden van ‘Wijze Gentenaar’ Bart Devaere op de Groentemarkt meegemaakt en ik zag dat het goed was. Na een gin tonic in de Hoogpoort – ik moet die straat zien te vermijden als ik haastig ben – trad ik zelf op in een afgeladen whiskykelder Glengarry aan het Sint-Baafsplein. Dank aan al die mensen samen met mij de hitte trotseerden. Na het werk wou ik, zoals mijn professionele aard dat vraagt, direct naar huis maar dat was buiten mijn madam gerekend. Die hoorde boven op het plein dansbare ritmes en ondergetekende kon ofwel voortaan als janet door het leven gaan, ofwel mee gaan dansen. Deejay van dienst was Daddy Cool, die ik al jaren als Geert Van de Velde tot mijn vrienden mag rekenen. Geert is net als ik al eventjes de 40 voorbij maar dat deerde het jonge volkje niet. Strakke set, chapeau! In de loop van de week wil ik zeker nog eens naar de café chantant in de St-Godelievekring in Wondelgem, daar spelen mijn maten Jan, Hubert en Wim Gentse klassiekers. Al wie de roots van de GF wil meemaken, moet daarheen! Woensdag sta ik om 19u20 op de eerste rij op de Groentemarkt want dan speelt mijn copain en gouden stem Chris Corn daar. De paniek neemt af, er zijn nog 7 dagen…