De defecte lift in de assistentiewoningen in de Jozef Vervaenestraat.
Volledig scherm
De defecte lift in de assistentiewoningen in de Jozef Vervaenestraat. © Wannes Nimmegeers

Lift al zes dagen kapot in sociale assistentiewoningen: “De trap nemen lukt niet met mijn twee nieuwe heupen”

De senioren van de sociale assistentiewoningen in de Jozef Vervaenestraat in Ledeberg zijn boos. Al zes dagen zitten ze zonder lift en dat is een groot probleem voor de bewoners die vaak slecht ter been zijn. “Die lift is maar het topje van de ijsberg. De problemen en de onvrede stapelen zich op”, klinkt het.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Brandweer krijgt meer dan 80 oproepen binnen na wolkbreuk

  Brandweer krijgt meer dan 80 oproepen binnen na wolkbreuk

  Nadat een stortregen uitbrak omstreeks 20 uur vanavond kreeg de brandweer meer dan tachtig oproepen binnen. In de Hoogpoort is een schouw naar beneden gekomen en werd er wateroverlast vastgesteld. Even verderop is de schouw van het pand naast café Baraza in de Hoefslagstraat ook naar beneden gekomen door de hevige regenval. In Mariakerke is de werkplaats van bakkerij De Dapper ondergelopen. In de Steenhuisdreef in Drongen is de hele straat stevig onder water gelopen. Na een uurtje was het water weer weg, maar meerdere buren kregen wel water binnen in hun garage. Eén enkele buurtbewoner besloot er het beste van te maken en blies een flamingo op om te drijven op de ondergelopen straat.
 2. Kapitein Zeppos gespot in het Zeppospark

  Kapitein Zeppos gespot in het Zeppospark

  Vanop de kade reden deze namiddag drie inzittenden zomaar het water in met hun auto. Geen zorgen: ze zaten in een amfibiewagen die zowel op het land als in het water kan bewegen. Je ziet zo een wagen niet vaak, maar uiterst zeldzaam is het ook weer niet. Wel opvallend is dat de auto te water ging in het Zeppospark, vernoemd naar Kapitein Zeppos die ook met een amfibiewagen reed. Kapitein Zeppos is het hoofdpersonage van de Vlaamse jeugdreeks Kapitein Zeppos uit de jaren zestig.
 1. “Hoe we in Gent starten hangt af van komende weken.” Schepen van onderwijs Elke Decruynaere sluit afstandsonderwijs niet uit

  “Hoe we in Gent starten hangt af van komende weken.” Schepen van onderwijs Elke Decruynae­re sluit afstandson­der­wijs niet uit

  Ben Weyts, Minister van Onderwijs, besloot gisteren dat alle scholen volgens code geel mogen starten. Dat wil zeggen dat alle leerlingen op 1 september een hele week naar school mogen komen. Vanaf de tweede week gelden er mogelijk strengere maatregelen in de gemeenten waar de coronacijfers slechter zijn. Gents schepen van onderwijs Elke Decruynaere is alvast tevreden met het nieuws over code geel, maar wil nog niet op de feiten vooruit lopen. “Op basis van een analyse van de lokale cijfers, kunnen we oordelen of we in Gent starten met code geel of code oranje.”
 2. Iedereen naar school op 1 september. Directies Sint-Bavo en Sint-Barbara: “Goed nieuws, want hebben gemerkt dat niet iedereen discipline heeft om thuis te werken”
  PREMIUM

  Iedereen naar school op 1 september. Directies Sint-Bavo en Sint-Barbara: “Goed nieuws, want hebben gemerkt dat niet iedereen discipline heeft om thuis te werken”

  Het was dé grote dag voor het onderwijs gisteren: er werd besloten op welke manier de lagere en middelbare scholen zouden opstarten. Minister van Onderwijs Ben Weyts kwam samen met de stakeholders tot het besluit dat ze in september van start zullen gaan met code geel. Dat betekent dat alle leerlingen opnieuw vijf dagen per week naar school zullen komen. Directeurs van het Gentse Sint-Bavo met 1.200 leerlingen en het Sint-Barbaracollege met 800 leerlingen zijn alvast enthousiast. “Niet iedereen heeft de discipline om thuis te werken, dat hebben we gemerkt vorig schooljaar.”