Ondernemer Lieven Dermul opende vorige zomer samen met zijn vennoot Kim Vlaminck de Glasfabriek.
Volledig scherm
PREMIUM
Ondernemer Lieven Dermul opende vorige zomer samen met zijn vennoot Kim Vlaminck de Glasfabriek. © Cedric Matthys

Lieven (37) opent naast zomerbar Glasfabriek een tweede zaak in de Oude Vismijn: “Een prachtig pand op een topligging, wat kan er mis gaan?”

GentVanaf 8 mei gaan de terrassen in Gent opnieuw open en dat laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. Samen met u kijken we een week lang uit naar die eerste versgetapte pint. Vandaag houden we halt bij zomerbar Glasfabriek aan Dok Noord. “De zomer afsluiten met een festivalletje: hoe schoon zou dat zijn?”

 1. REPORTAGE. Eindelijk weer beweging in het Glazen Straatje: “Met mondmasker als het moet, al is dat niet zo goed voor de intimiteit”
  PREMIUM
  Gent

  REPORTAGE. Eindelijk weer beweging in het Glazen Straatje: “Met mondmasker als het moet, al is dat niet zo goed voor de intimiteit”

  De ramen aan het Glazen Straatje worden opgepoetst, het beddengoed in de rendez-voushotels wordt strak getrokken. Vanaf 9 juni mogen ook de sekswerkers opnieuw aan het werk, voor het eerst mét toestemming van de regering. “Die erkenning, om dat plan van de minister eindelijk in de krant te zien staan, deed ongelooflijk veel deugd”, zegt Veronique (52), een vrouw met 20 jaar ervaring. “Corona was lastig, want lang niet iedereen kon terugvallen op de sociale zekerheid”, beaamt Laura (25). Sekswerkers herademen in Gent, een blik achter het glas.
 1. Open Podium: Martijn Hop zingt graag alleen, maar nog liever samen
  Play

  Open Podium: Martijn Hop zingt graag alleen, maar nog liever samen

 2. Scooterrijder (16) zwaargewond bij botsing met auto in Cadzand
  Play

  Scooterrij­der (16) zwaarge­wond bij botsing met auto in Cadzand