De Gérard Willemotlaan is voorlopig afgesloten voor alle verkeer.
Volledig scherm
De Gérard Willemotlaan is voorlopig afgesloten voor alle verkeer. © Cedric Matthys

Lichaam van 92-jarige man gevonden in Brugse Vaart

In de Brugse Vaart in Gent werd zaterdagmiddag een lichaam ontdekt. Achteraf bleek het om een 92-jarige man te gaan. Alles wijst op een wanhoopsdaad. 

Door de actie was de Gérard Willemotlaan een tijdlang afgesloten. Het forensisch team kwam ter plaatse en stelde de doodsoorzaak vast.  De passanten die het lichaam toevallig vonden, kregen psychologische ondersteuning. Ze verwittigden de hulpdiensten omdat ze dachten dat er een drenkeling in het water lag. Later bleek dat het om een levenloos lichaam ging.

Wie vragen of problemen heeft, kan steeds terecht bij de zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813.

 1. Schriftelijke examens Arteveldehogeschool in ICC en campus Watersportbaan

  Schrifte­lij­ke examens Artevelde­ho­ge­school in ICC en campus Watersport­baan

  Het Gentse congrescentrum ICC Ghent in het Citadelpark en de gloednieuwe sportcampus aan de Watersportbaan doen dienst als lokaal voor schriftelijke examens van Arteveldehogeschool. Dit is echter de minderheid: het leeuwendeel gebeurt digitaal en mondeling. “Ook voor een examen moeten docent en student in dialoog kunnen gaan, zeker in coronatijden”, aldus Imran Uddin, woordvoerder van Arteveldehogeschool.
 2. Carl Devos over de afwezigheid van Hafsa El-Bazioui op gemeenteraad: “Enige verkozen ‘gekleurde’ stem uit Brugse Poort die zou moeten zwijgen, zou extreem pijnlijk zijn”
  PREMIUM

  Carl Devos over de afwezig­heid van Hafsa El-Bazioui op gemeente­raad: “Enige verkozen ‘gekleurde’ stem uit Brugse Poort die zou moeten zwijgen, zou extreem pijnlijk zijn”

  Het ‘debat’ over de Brugse Poort maandagavond op de gemeenteraad was al op voorhand een verloren zaak, enkel en alleen door de afwezigheid van Groen-raadslid Hafsa El-Bazioui. Zij woont in de Brugse Poort en sprak zich op haar Facebookpagina uit tegen de maatregelen die de stad heeft genomen voor haar wijk. Waarom ze maandaag afwezig was, is niet duidelijk. “Maar als zelfs de verkozen vertegenwoordiging uit die wijk de mond zou worden gesnoerd, hoe gehoord kunnen de mensen op straat zich dan nog voelen”, vraagt politicoloog Carl Devos zich af.