Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Lichaam gevonden aan Ketelvest

Aan de Ketelvest in Gent is donderdagvoormiddag het levenloze lichaam van een man (84) gevonden in het water. Alles wijst in de richting van een wanhoopsdaad of een ongeluk. 

Hulpdiensten en politie snelden naar de waterloop in het centrum van de provinciehoofdstad. Duikers werden ingezet om een levenloos lichaam uit het water te halen. Het Parket van Oost-Vlaanderen werd ingelicht en stelde een wetsarts aan. 

Hoe het slachtoffer daar terecht kwam, is voorlopig nog onduidelijk. Alles wijst in de richting van een wanhoopsdaad of een ongeluk. “Uit de eerste vaststellingen en uit het onderzoek van de arts zijn er geen aanwijzingen van strafbare feiten of criminele tussenkomt", weet An Schoonjans van het parket van Oost-Vlaanderen.

Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site zelfmoord1813.be.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Meest opvallend in actualiteitsdebat Brugse Poort: de afwezigheid van toekomstig schepen Hafsa El-Bazioui

  Meest opvallend in actuali­teits­de­bat Brugse Poort: de afwezig­heid van toekomstig schepen Hafsa El-Bazioui

  De hele gemeenteraad van maandagavond werd gevuld met het debat over de Brugse Poort, en de aanpak van de problemen daar. Verrassingen waren er daarbij niet, of toch niet inhoudelijk. Wat wél opviel: de ‘strategische’ afwezigheid van toekomstig Groen-schepen Hafsa El-Basioui. Zij liet zich op Facebook al negatief uit over de repressieve maatregelen in de buurt waar ze zelf woont. Die maatregelen zijn ingevoerd door de meerderheid waar ze deel van uitmaakt.
 2. Terrassen mogen groter waar dat kan, daar mogen zelfs parkeerplaatsen voor sneuvelen
  PREMIUM

  Terrassen mogen groter waar dat kan, daar mogen zelfs parkeer­plaat­sen voor sneuvelen

  Als de horecazaken weer open mogen, zullen de cafés en restaurants een groter terras mogen uitzetten op plaatsen waar dat mogelijk is. De stad werkt daarvoor aan een terrassenplan. “Maar het moet mogelijk zijn, en er moet een evenwicht zijn tussen horeca en andere spelers”, klinkt het. “Maar we zullen creatief zijn, en als er een parkeerplaats moet sneuvel om een terras uit te breiden, moeten we ook dat durven bekijken.”