Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Lichaam gevonden aan Ketelvest

Aan de Ketelvest in Gent is donderdagvoormiddag het levenloze lichaam van een man (84) gevonden in het water. Alles wijst in de richting van een wanhoopsdaad of een ongeluk. 

Hulpdiensten en politie snelden naar de waterloop in het centrum van de provinciehoofdstad. Duikers werden ingezet om een levenloos lichaam uit het water te halen. Het Parket van Oost-Vlaanderen werd ingelicht en stelde een wetsarts aan. 

Hoe het slachtoffer daar terecht kwam, is voorlopig nog onduidelijk. Alles wijst in de richting van een wanhoopsdaad of een ongeluk. “Uit de eerste vaststellingen en uit het onderzoek van de arts zijn er geen aanwijzingen van strafbare feiten of criminele tussenkomt", weet An Schoonjans van het parket van Oost-Vlaanderen.

Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site zelfmoord1813.be.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tractor verliest aanhangwagen en vernielt anderhalve meter spoor aan overweg : treinverkeer Gent Lokeren over één spoor kracht en geen doorgaand verkeer tussen Lochristi en Beervelde

    Tractor verliest aanhangwa­gen en vernielt anderhalve meter spoor aan overweg : treinver­keer Gent Lokeren over één spoor kracht en geen doorgaand verkeer tussen Lochristi en Beervelde

    Aan de spooroverweg op de Beerveldsebaan in Beervelde kantelde deze namiddag een aanhangwagen van een tractor en belandde op de sporen. Daarbij vernielde het 30 ton zware gevaarte ongeveer anderhalve meter spoor. Het treinverkeer tussen Gent-Dampoort en Lokeren kan er slechts alternerend over één spoor en er is geen doorgaand autoverkeer mogelijk tussen Lochristi en Beervelde. “We hopen de schade nog dit weekend op te lossen”, zegt Thomas Baeken van Infrabel.