Sinds begin dit jaar heeft Gent een LEZ binnen de R40.
Volledig scherm
Sinds begin dit jaar heeft Gent een LEZ binnen de R40. © Wannes Nimmegeers

LEZ heeft duidelijke impact op Gents wagenpark: 10% minder autobezit, 18% meer ‘propere’ wagens

De lage-emissiezone blijft de gemoederen in het stadhuis verhitten. In het bestuursakkoord staat dat de LEZ zal worden uitgebreid naar de deelgemeenten, maar daarover is nog discussie. Milieuschepen Heyse (Groen) heeft nu cijfers dat het invoeren van de LEZ wel degelijk impact heeft: 10% minder autobezitters bijvoorbeeld.

  1. Karel is wereldkampioen ‘achtertuinlopen’ met meer dan 500 kilometer op drie dagen: “Gehaktballetjes met puree en appelmoes hebben me erdoor geholpen”
    PREMIUM
    Gent

    Karel is wereldkam­pi­oen ‘achter­tuin­lo­pen’ met meer dan 500 kilometer op drie dagen: “Gehaktbal­le­tjes met puree en appelmoes hebben me erdoor geholpen”

    Het is niet de eerste keer dat Karel Sabbe (30) een wereldrecord breekt, maar het was wel de eerste keer dat de tandarts meedeed aan het wereldkampioenschap lopen in de achtertuin, officieel de ‘Backyard Ultra’. Daar namen 300 deelnemers van over heel de wereld aan deel. Bedoeling is dat ze elk uur een rondje van 6,7 kilometer lopen. Wie dat het langste kan volhouden is de winnaar. Dit jaar was dat Karel, hij legde 500 kilometer af op drie dagen en 3 uur, onderbroken door powernaps van een handvol minuten. “Op het einde zat ik er door maar je zit dan zodanig dicht bij dat wereldrecord, dat je er de pijn nog even bij neemt.”
  2. Hello Fresh voor baby’s en kleuters: drie chefs lanceren verse babyvoeding aan huis
    PREMIUM
    Drongen

    Hello Fresh voor baby’s en kleuters: drie chefs lanceren verse babyvoe­ding aan huis

    Niets is zo belangrijk voor kinderen als goede voeding. Dat weten Tim Nowé, Davy De Pourcq en Thomas Depraetere, de chefs van SIR Catering in Drongen, maar al te goed. Dus lanceerden ze verse babyvoeding met biologische groenten, vlees en vis onder de naam Little Pumpkin. “Ouders hebben vaak geen tijd om lekker en gezond te koken voor hun kroost. Dus doen wij het. We bereiden onze voeding, vriezen ze meteen in en leveren ze aan de deur zodat je ze enkel nog hoeft op te warmen.”