Volledig scherm
Aan het Gentse Zuiddok werd het lichaam uit het water gehaald. © Wouter Spillebeen

Levenloos lichaam aangetroffen in Zuiddok

Aan de achterkant van een bedrijf aan het Zuiddok in de Gentse haven is donderdagmiddag een levenloos lichaam uit het water gehaald. Alles wijst op een wanhoopsdaad.

Het lichaam werd donderdagmorgen opgemerkt door medewerkers van het bedrijf. Ze verwittigden de hulpdiensten die met verschillende ambulances en brandweerwagens ter plaatse kwamen. Het lichaam werd rond de middag uit het water gehaald. Volgens de cel vermiste personen wijzen alle elementen op een wanhoopsdaad.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op de website www.zelfmoord1813.be.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ook minder goed culinair nieuws: geen Michelin-ster meer voor Jan Van den Bon

    Ook minder goed culinair nieuws: geen Michelin-ster meer voor Jan Van den Bon

    Gent heeft er met Souvenir een nieuw sterrenrestaurant bij maar verliest ook een ster. Jan Van den Bon in de Koning Leopold II-laan moet de zijne na 23 jaar inleveren. Van den Bon is het Gents restaurant dat al het langst een ster had. In 2011 was de chef zelfs nog de enige met een sterrenrestaurant in Gent. Van den Bon weigerde destijds in de Gault & Millau te staan maar bleef al die jaren scoren in de Michelingids. Nu moet hij het zonder stellen.
  2. Kinderen plaatsen kruis op verjaardag verongelukte Truus (73) en hebben duidelijke boodschap: “Stop die gsm weg als je rijdt”

    Kinderen plaatsen kruis op verjaardag verongeluk­te Truus (73) en hebben duidelijke boodschap: “Stop die gsm weg als je rijdt”

    Ze hadden dit weekend haar 73ste verjaardag willen vieren. Maar in plaats van ergens gezellig samen te tafelen, stonden de kinderen van Truus Rijnberg op de middenberm van de Kennedylaan, om een kruis te plaatsen op de plek waar ze het leven liet. Truus stond gewoon te wachten voor de rode lichten, als laatste in de rij. Dat had de vrachtwagenchauffeur achter haar niet gezien, omdat hij op een scherm bezig was...