Voorgerechtje bij Lys d'Or, de bordjes krijgt u er niet bij.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorgerechtje bij Lys d'Or, de bordjes krijgt u er niet bij. © Kris Jacobs

LEKKER LOKAAL. Neem het Michelin-niveau van Lys d’Or gewoon mee naar huis

GENTMag het af en toe ietsje meer zijn dan pizza, Japans of Aziatisch? Bij Lys d’Or heeft chef Ignace Wattenberge voor een goede prijs zijn sterrenkeuken in een stijlvolle takeawayzak geplooid. Neem het van ons aan: topniveau kan je ook meenemen. Lees hier meer restaurantrecensies.

 1. Vijftig protestfietsers verzetten zich tegen nieuwe fossiele gascentrale in Wondelgem: “We gaan er weer op achteruit”
  Gent

  Vijftig protest­fiet­sers verzetten zich tegen nieuwe fossiele gascentra­le in Wondelgem: “We gaan er weer op achteruit”

  Actiegroep Gents Tegengas heeft zaterdagavond een protestactie georganiseerd tegen de bouw van een gascentrale aan de Ringvaart in Wondelgem. Vanaf het Citadelpark fietste de groep langs het Provinciehuis en stadhuis naar de nieuwe site, waar ze telkens hun ongenoegen uitten. “De provincie wil tegen 2050 CO2-neutraal zijn, maar gaat nu de andere richting uit.”
 2. Dreigt financiële kater voor Stad Gent? Bouw parkeertoren in Ledeberg draait uit op rechtszaak
  PREMIUM
  Gent

  Dreigt financiële kater voor Stad Gent? Bouw parkeerto­ren in Ledeberg draait uit op rechtszaak

  De parkeertoren naast de fly-over in Ledeberg zal pas begin 2022 klaar zijn, een goede drie jaar na datum. De Stad Gent zit verwikkeld in een juridisch gevecht met bouwbedrijf Denys. Zij willen de stad een stevige factuur voorschotelen, maar bevoegd schepen Filip Watteeuw (Groen) houdt voet bij stuk. “We hadden deze discussie liever niet in de rechtbank beslecht”, zegt CEO Bruno Geltmeyer.
 1. Schooldirecteur Ann (43) houdt week lang dagboek bij over ervaringen tijdens bijzonder coronajaar: werkdag van 13 uur, frustraties over fileleed en al lessenroosters maken voor volgend jaar
  PREMIUM
  GENT

  Schooldi­rec­teur Ann (43) houdt week lang dagboek bij over ervaringen tijdens bijzonder coronajaar: werkdag van 13 uur, frustra­ties over fileleed en al lessenroos­ters maken voor volgend jaar

  Ann Blomme (43) is directeur van GO! Lyceum. Dagelijks heeft ze, samen met twee andere directeurs, de leiding over twee campussen, meer dan 1.000 leerlingen over drie studiegebieden en al het personeel dat daarbij hoort. Daarnaast is ze ook nog mama van Mattea (11) en tweeling Mona en Ella (8). Ze houdt voor HLN deze week een dagboek bij over haar ervaringen in dit bijzondere coronajaar. “Een enthousiast telefoontje van mijn zoon tussendoor, dat doet deugd.”
 2. ‘Burgerplicht’ schenkt berg speelgoed aan UZ Gent en AZ Sint-Lucas naar aanleiding van Suikerfeest: “We zijn gewoon allemaal Gentenaars”
  Gent

  ‘Burger­plicht’ schenkt berg speelgoed aan UZ Gent en AZ Sint-Lu­cas naar aanleiding van Suiker­feest: “We zijn gewoon allemaal Gentenaars”

  Donderdag stond een groep Gentenaars voor de deuren van het AZ Sint-Lucas met een berg speelgoed, voor de kinderafdeling van het ziekenhuis. Vrijdag doen ze hetzelfde voor het UZ Gent. Het zijn mensen van de beweging ‘Burgerplicht’, die een liefdadigheidsactie doen naar aanleiding van het Suikerfeest. “We willen alle Gentenaars, ook de Turkse, meer betrekken bij de maatschappij", klinkt het.
 1. Vermiste poes Gila uit Almere duikt op in Kapelle
  Play

  Vermiste poes Gila uit Almere duikt op in Kapelle

 2. Vwo-examen geschiedenis: 'Mondkapje op, en gewoon gaan'
  Play

  Vwo-exa­men geschiede­nis: 'Mondkapje op, en gewoon gaan'