Volledig scherm
De legionella-bacterie zou verspreid worden door een koelinstallatie in het Gentse havengebied © Wannes Nimmegeers

Legionella-uitbraak nog niet onder controle: 20e patiënt binnengebracht in UZ Gent

In het Gentse UZ is opnieuw een patiënt opgenomen met legionella. Het is al het 20ste slachtoffer van de besmetting, die nog steeds niet onder controle lijkt te zijn.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid beschouwt deze patiënt als het 20ste slachtoffer van de legionella-uitbraak in de regio Evergem. Er wordt nog steeds vermoed dat de bron van alle onheil in de Gentse haven moet worden gezocht, in de koelinstallatie van één van de bedrijven daar. Maandag worden de eerste resultaten verwacht van stalen die bij 19 bedrijven zijn genomen.

Van de 19de patiënten die eerder werden verzorgd zijn er 2 overleden. 6 patiënten konden na hun antibioticakuur al naar huis. 9 anderen zijn herstellende en liggen niet op intensieve zorgen. 2 patiënten liggen wel nog steeds op intensieve zorgen. Eén van beide zou voorzichtig gunstige evolueren, de andere patiënt blijft kritiek, maar is intussen wel stabiel. Over de 20ste patiënt zijn nog geen gegevens bekend. Waar hij woont of werkt, en of hij in de Gentse haven kwam, is nog niet duidelijk.

Wat is legionella en hoe raak je besmet?

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement