Infolearn maakte een online leerplatform voor alle zorgverleners, zodat ze zich gratis kunnen bijscholen omtrent het coronavirus.
Volledig scherm
Infolearn maakte een online leerplatform voor alle zorgverleners, zodat ze zich gratis kunnen bijscholen omtrent het coronavirus. © Infolearn

Leerplatform zorgt ervoor dat zorgverleners uit geriatrie en andere zorgtakken kunnen inspringen op intensieve zorg

Infolearn maakte een online leerplatform voor alle zorgverleners, zodat ze zich kosteloos kunnen bijscholen omtrent het coronavirus. Op deze manier kunnen verpleegkundigen uit de geriatrie of andere zorgtakken bijspringen op de intensieve zorg-afdelingen.

Infolearn is gespecialiseerd in het aanbieden van online leerpakketten voor onder andere de zorgsector. In het kader van de coronacrisis lanceerde de organisatie een openbaar kennisplatform, voor alle zorgverleners die behoefte hebben aan meer kennis omtrent COVID-19. Het platform bestaat uit meer dan honderd cursussen, ingedeeld in vier categorieën: algemeen, verpleegtechnische handelingen, medische apparatuur en reanimatie. Daarnaast werden specifieke bibliotheken opgericht voor mensen die werken in de gehandicaptenzorg, de verpleging en de thuiszorg.

Door het kennisplatform te raadplegen, kunnen zorgverleners hun medische kennis opfrissen of aanvullen. Wie werkt in de gehandicaptenzorg, de thuiszorg of een andere afdeling in een ziekenhuis kan daardoor bijspringen op de intensieve zorg als verpleegkundige. Anderzijds kunnen de zorgverleners uit die sectoren ook beter omspringen met hun huidige patiënten, moesten die besmet geraken met het virus.

Het online kennisplatform is hier te vinden.

Infolearn maakte een online leerplatform voor alle zorgverleners, zodat ze zich gratis kunnen bijscholen omtrent het coronavirus.
Volledig scherm
Infolearn maakte een online leerplatform voor alle zorgverleners, zodat ze zich gratis kunnen bijscholen omtrent het coronavirus. © Infolearn
 1. Schot in de zaak ‘Romaproject’: containers zijn besteld, gesprekken met kandidaat-beheerder lopen

  Schot in de zaak ‘Romapro­ject’: containers zijn besteld, gesprekken met kandidaat-beheerder lopen

  De lockdown van de voorbije maanden zal geen invloed hebben op de timing die de stad heeft vooropgesteld voor het opvangproject van ‘kampbewoners’. De stad zal geen kampementen meer tolereren, maar iedereen die nu in tenten of barakken woont kan wel terecht in een soort integratieproject dat op de Lübecksite wordt opgestart. De oorspronkelijke timing – eind februari – werd niet gehaald, maar november blijkt wel haalbaar.
 2. Vrouw die loopster in gezicht spuwde aan Watersportbaan voor rechter: “Ze vond het niet eens zo abnormaal”

  Vrouw die loopster in gezicht spuwde aan Watersport­baan voor rechter: “Ze vond het niet eens zo abnormaal”

  Een vrouw die aan de Watersportbaan naar een loopster spuwde omdat die opmerkte dat ze met haar groep de hele weg inpalmde, riskeert een celstraf van zes maanden. De vrouw was op wandel met vijf anderen toen de coronamaatregelen dat niet toelieten en gedroeg zich ook weerspannig toen de politie ter plaatse kwam. “Spuwen was gewoon een reactie op het gedrag van die loopster”, verdedigde de vrouw zich.
 1. Virtuele Gentse Feesten op komst: “Van podium naar podium wandelen, live optredens zien, vrienden tegenkomen in de menigte”

  Virtuele Gentse Feesten op komst: “Van podium naar podium wandelen, live optredens zien, vrienden tegenkomen in de menigte”

  Geen Gentse Feesten dit jaar? Geen kans om door de Gentse binnenstad te kuieren, samen te dansen, naar optredens te kijken, de zon te zien opkomen op de Vlasmarkt? Dat zag Lucas Selfslagh (28) niet zitten. De voorbije jaren bouwde de 3D ingenieur een virtuele kopie uit van Gent, wat hij als een platform zag om de Gentse Feesten virtueel te laten doorgaan. Zo krijgen bezoekers toch de kans om tien dagen lang samen feest te vieren. “Ik wil dat bezoekers de echte Gentse Feesten-ervaring meekrijgen.”