Volledig scherm
De leerlingen speelden voor één dag museumgids in het Museum voor Schone Kunsten. © RV

Leerlingen VISO Mariakerke ontpoppen zich tot museumgids

De leerlingen van het vijfde jaar Multimedia van VISO Mariakerke combineren moeiteloos de lessen geschiedenis, Nederlands en praktijk met kunst. Elke leerling adopteerde voor een alternatief examen Nederlands een kunstwerk uit het Museum van Schone Kunsten in Gent om er een presentatie over te geven als museumgids.

Na deze test maakten ze een schetsopdracht die de basis vormt voor een eigen interpretatie van het kunstwerk in de praktijklessen. In de namiddag proefden de leerlingen van andere kunst tijdens eens streetartwandeling. “We hopen dat dit de leerlingen doet beseffen wat een fantastisch aanbod aan kunst Gent heeft en dit allemaal gratis en voor niets”, klinkt het bij VISO Mariakerke.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. GAS-boetes voor gebruik van lachgas niets te vroeg: Nederlanders proberen roesmiddel zelfs via cafés te verkopen

    GAS-boe­tes voor gebruik van lachgas niets te vroeg: Nederlan­ders proberen roesmiddel zelfs via cafés te verkopen

    Binnenkort kunnen in Gent GAS-boetes uitgeschreven worden voor het gebruik van lachgas. Dat maakte burgemeester Mathias De Clercq bekend naar aanleiding van een vraag van Elke Sleurs (N-VA). Het roesmiddle lachgas is een nieuwe hype onder jongeren, en kan problemen veroorzaken. Een federale wetgeving blijft uit, en dus nemen steden zelf maatregelen. Gent is niet de eerste stad die het GAS-systeem aanwendt.