Volledig scherm
Steven Vromman is één van de sprekers op de thema-avond georganiseerd door de leerlingen van Sint-Paulus. © Wannes Nimmegeers

Leerlingen Sint-Paulus organiseren thema-avond ‘in hoeverre kan de economie de natuur redden’

In de Sint-Paulusschool vindt morgen woensdag een infoavond plaats over hoe economie de natuur kan redden. Leerlingen van het vierde jaar werkten zelf een programma uit voor de thema-avond.

‘Low Impact Man’ Steven Vromman brengt op basis van zijn zaalshows zijn visie over wat de gevolgen kunnen zijn voor het milieu van ons huidig gedrag en hoe we door een gedragsverandering ook voor een tegengestelde beweging kunnen zorgen.

De miniondernemers van Proteco stellen hun minionderneming voor en leggen uit hoe de consumenten vandaag door een ander koopgedrag mee kunnen helpen om de natuur beter te beschermen.

Tine Heyse, Gentse Schepen van Milieu, Klimaat, Energie en Wonen, geeft op het einde een antwoord op de hoofdvraag van het onderzoek.

De verschillende onderdelen worden aan elkaar gepraat door een leerlinge van het vijfde jaar uit de richting economie.

De infoavond start om 19 uur op de school in de Patijntjestraat 45 en is gratis voor alle leerlingen. Andere bezoekers betalen 5 Euro. Inschrijven is mogelijk via https://spg.tikiti.be/. Tickets zijn ook te koop op de secretariaten van alle campussen van Sint-Paulus Gent.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Fietser in kritieke toestand afgevoerd, vijf jaar na identiek dodelijk ongeval op zelfde kruispunt

  Fietser in kritieke toestand afgevoerd, vijf jaar na identiek dodelijk ongeval op zelfde kruispunt

  Een fietser (35) uit Oostakker is vrijdagnamiddag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval in Sint-Amandsberg. De vrachtwagenchauffeur die haar aanreed, had de vrouw volgens de eerste vaststellingen moeten opmerken. Vijf jaar geleden gebeurde een bijna identiek ongeluk met dodelijke afloop op het kruispunt — de vrachtwagens van toen en nu zijn zelfs van hetzelfde bedrijf.
 2. Hanne

  Hanne

  Als ik reacties lees bij artikels op de online krant, verzin ik daar vaak een gezicht bij. Meestal heeft dat gezicht in mijn fantasie een uitdrukking van ‘dat heb ik nu eens goed gezegd’ en klikt de mens achter dat gezicht na het spuien van zijn mening meteen door naar Facebook om daar iemand een gelukkige verjaardag te wensen. Je kunt tenslotte niet de hele dag voor je mening opkomen. Bij de reacties op het nieuws over de klimaatspijbelaars beeld ik me vooral gezichten in van mijn generatie, iets jonger en iets ouder ook, de generaties die uitblinken in klagen zonder meer. De generaties die, àls ze iets ondernemen, dat vooral voor zichzelf doen, die het hele land en haar economie platleggen voor een extra dag betaald verlof.
 3. Uitgetest in Gent: de slechtst scorende restaurants op Tripadvisor - ‘De Lotus’

  Uitgetest in Gent: de slechtst scorende restau­rants op Tripadvi­sor - ‘De Lotus’

  Niemand kan zich verstoppen. Met de opkomst van sites als TripAdvisor, is elk restaurant onderworpen aan de beoordelingen van meedogenloze klanten op het internet. Goed nieuws voor plekjes met topkritieken zoals Roots en Vrijmoed, maar wat met de slechtste leerlingen van de Gentse klas? Zijn de schlemielen van het internet dan zó slecht, of valt het allemaal wel mee? Vandaag: Chinees restaurant De Lotus, of de plek waar er volgens klanten kip in de vegetarische schotels zit.