Volledig scherm
Illustratiebeeld lachgas. © RV

LachGAS-boete goedgekeurd in Gentse gemeenteraad

De Gentse gemeenteraad heeft zopas de GAS-boete goedgekeurd voor het gebruik van lachgas. 

De voorbije maanden is lachgas bij jongeren aan een opmars toe. Het gas is vrij te krijgen in supermarkten, bijvoorbeeld als ampullen voor slagroomspuiten, maar wordt vaak gebruikt om een roes op te wekken. Aan de Zuid en in andere parken worden regelmatig grote hoeveelheden van dergelijke ampullen gevonden. Tot nu toe stond de stad daar machteloos tegenover. 

Wie in de supermarkt ampullen koopt voor gebruik in de keuken hoeft zich geen zorgen te maken. Enkel wie ampullen verkoopt of bezit voor oneigenlijk gebruik riskeert een boete. Die bedraagt 120 euro voor een meerderjarige en 60 euro voor minderjarige.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Straat in woonwijk geknipt omdat iedereen omleiding negeert, maar spookrijden is nu nog erger geworden

    Straat in woonwijk geknipt omdat iedereen omleiding negeert, maar spookrij­den is nu nog erger geworden

    In Wondelgem is de straat Haagstuk ‘geknipt’ met betonblokken omdat te veel mensen een stukje eenrichting in de Buntstraat negeren. Snel van de Mispelbilk spookrijden naar Haagstuk – exact 73,5 meter – door een straat die normaal tweerichtingsverkeer heeft, kan geen kwaad, denken velen. Maar door Haagstuk te knippen, is het spookrijden niet gestopt, integendeel. De spookrijders rijden nu tot de volgende straat, de Vrouwenstraat, en dat is al een stuk van 240 meter.