Volledig scherm
De Gentse Winterfeesten zoals we ze vandaag kennen. Wat wordt het volgende winter? © Wannes Nimmegeers

Laatste keer ‘lange’ Winterfeesten

De Gentse Winterfeesten starten op 7 december, en het is de laatste keer dat ze in deze vorm georganiseerd worden. Volgend jaar duren ze sowieso een week korter, en er wordt gezocht naar een nieuwe organisator.

Het stond in het bestuursakkoord, en het wordt nu ook uitgevoerd. De Gentse Winterfeesten 2019 – 2020 gaan nog door zoals we ze kennen, en lopen van 7 december tot 5 januari, 4 weken dus. Nog voor de start van die feesten lanceert de stad een oproep om een organisator te vinden voor de komende jaren. Grootste wijziging: de Winterfeesten mogen maar 3 weken meer duren. Dat scheelt uiteraard een pak aan inkomsten voor de kraampjes-uitbaters, maar dat maakt dat ook de organisator de huurprijzen voor die kraampjes lager zal moeten zetten. En die organisator betaalde jaarlijks 50.000 euro aan de stad om de Winterfeesten te mogen organiseren. “Het kan zijn dat we dat bedrag omlaag moeten halen, of dat het zelfs helemaal wegvalt, dat moeten we nog berekenen”, zegt Feestenschepen Annelies Storms na een vraag van Karlijn Deene (NV-A). “Er staan ook nog enkele werkpunten op de agenda, die we bij de volgende Winterfeesten anders willen, onder meer rond mobiliteit.”

Volledig scherm
De Gentse Winterfeesten zoals we ze vandaag kennen. Wat wordt het volgende winter? © Wannes Nimmegeers
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tractor verliest aanhangwagen en vernielt anderhalve meter spoor aan overweg : treinverkeer Gent Lokeren over één spoor kracht en geen doorgaand verkeer tussen Lochristi en Beervelde

    Tractor verliest aanhangwa­gen en vernielt anderhalve meter spoor aan overweg : treinver­keer Gent Lokeren over één spoor kracht en geen doorgaand verkeer tussen Lochristi en Beervelde

    Aan de spooroverweg op de Beerveldsebaan in Beervelde kantelde deze namiddag een aanhangwagen van een tractor en belandde op de sporen. Daarbij vernielde het 30 ton zware gevaarte ongeveer anderhalve meter spoor. Het treinverkeer tussen Gent-Dampoort en Lokeren kan er slechts alternerend over één spoor en er is geen doorgaand autoverkeer mogelijk tussen Lochristi en Beervelde. “We hopen de schade nog dit weekend op te lossen”, zegt Thomas Baeken van Infrabel.