Bevoegd schepen Rudy Coddens (Vooruit) bracht alvast een bezoekje aan de mobiele sociale kruidenier.
Volledig scherm
Bevoegd schepen Rudy Coddens (Vooruit) bracht alvast een bezoekje aan de mobiele sociale kruidenier. © Cedric Matthys

Kwetsbare Gentenaars voortaan welkom bij mobiele kruidenier: “Ook wie niet goed ter been is, blijft niet in de kou staan”

GentIn Gent rijdt sinds kort een mobiele sociale kruidenier rond. Het marktkraam brengt betaalbare boodschappen naar kwetsbare mensen in verschillende wijken. Bevoegd schepen Rudy Coddens (Vooruit) bracht alvast een bezoekje.

  1. Gentse brandweer blikt terug op woelige reddingspoging in Pepinster: “In een fractie van een seconde moet je beslissen”
    PREMIUM
    Gent

    Gentse brandweer blikt terug op woelige reddingspo­ging in Pepinster: “In een fractie van een seconde moet je beslissen”

    Voor de Gentse brandweermannen zit de opdracht in Wallonië er bijna op. Na de watersnood voert de zone Centrum er deze week nog puin af, maar de reddingsoperaties zijn stopgezet. Luitenant Chris De Pauw blikt terug op een bewogen periode. Onder meer het verhaal van de gekapseisde reddingsboot is in zijn geheugen gegrift. “De stroming was te hevig”, zegt hij. “Er zat spijtig genoeg niets anders op dan die drie mensen te laten gaan.”