Emilio Vit met zijn Luc De Vos-buste, bij Sint-Jacobs
Volledig scherm
Emilio Vit met zijn Luc De Vos-buste, bij Sint-Jacobs © Gianni Barbieux

Kunstenaar print hoofd Luc De Vos en hoopt dat het standbeeld wordt: “Gents icoon verdient zo’n eerbetoon”

Wonderbaarlijk echt ziet het eruit, het hoofd van de overleden zanger en schrijver Luc De Vos, dat Emilio Vit uit zijn 3D-printer toverde. “Ik heb dit gemaakt op basis van foto’s”, vertelt hij. “Puur voor mezelf. Al hoop ik stiekem dat dit de basis kan zijn voor een standbeeld voor Luc. Hij was een Gents icoon. Ik begrijp eigenlijk niet dat hij nog geen standbeeld heeft.”

0 reacties

 1. Gespecialiseerd team van Gentse brandweer heeft een wel erg opvallende manier van training: “Pingpongen helpt om aan ons pak te wennen”
  Gent

  Gespeciali­seerd team van Gentse brandweer heeft een wel erg opvallende manier van training: “Pingpongen helpt om aan ons pak te wennen”

  Het gespecialiseerd team Industrie & Gevaarlijke Stoffen (IGS) van Brandweerzone Centrum heeft van alle teams waarschijnlijk de meest opvallende trainingsmethoden. Maar hoe gek ze ook mogen klinken, het voetballen, pingpongen en bowlen heeft wel degelijk een functie. Het zorgt er namelijk voor dat de leden aan hun pak kunnen wennen. “Je bent volledig afgesloten van de buitenwereld. Velen krijgen dan ook een claustrofobisch gevoel”, zegt brandweerkapitein Koen Desmet.
 2. Trekt Revive zich terug uit Arsenaalsite? Vertraging op de tijdelijke invulling, maar meer perspectief voor de cultuursector
  PREMIUM

  Trekt Revive zich terug uit Arsenaalsi­te? Vertraging op de tijdelijke invulling, maar meer perspec­tief voor de cultuursec­tor

  Zit er opnieuw vertraging op de Arsenaalsite in Gentbrugge? Het heeft er alvast alle schijn van. In de buurt gonst het van de geruchten dat projectontwikkelaar Revive, die instaat voor de tijdelijke invulling van de site, zich terugtrekt uit het dossier. Ook de cultuursector is op de hoogte. Dat betekent dat de tijdelijke ontwikkeling op Arsenaalsite niet meer deze zomer start.