Frank Liefooghe aan het werk: lotusbloemen in de Bennesteeg
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Liefooghe aan het werk: lotusbloemen in de Bennesteeg © Wannes Nimmegeers

Kunstenaar Frank Liefooghe heeft werken over de hele wereld, maar is nu aan de slag in eigen stad: “Kinderen kunnen met krijt meewerken”

GentHet lijkt gewoon een oude man op een krukje, in de rustige Bennesteeg. In realiteit is het kunstenaar Frank Liefooghe die er werkt aan een nieuw project: een straat vol bloemen. De man die zowat overal ter wereld kunstprojecten realiseerde, verfraait nu een straat in eigen stad. “De mensen vinden het een verfrissend project.” 

 1. Eeklo en Evergem betalen voortaan mee voor Gentse daklozenopvang: “We kunnen niet de nachtopvang van Vlaanderen zijn”
  PREMIUM
  GENT

  Eeklo en Evergem betalen voortaan mee voor Gentse daklozenop­vang: “We kunnen niet de nachtop­vang van Vlaanderen zijn”

  Gent vangt veel daklozen op die eigenlijk geen band hebben met de stad, maar uit randgemeenten én verder komen. Vooruit-schepen Ruddy Coddens werkt al even aan solidariseringstraject voor de nachtopvang. Eeklo en Evergem engageerden zich al om hun deel van de koek te betalen. “Eigenlijk is dit een noodoplossing, dit zou op een hoger niveau moeten bekeken worden.”
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.