'De man die de wolken meet' van Jan Fabre stond jarenlang naast het zwembad van Jeroen Piqueur (rechts in beeld) in Sint-Martens-Latem. Het gouden kunstwerk wordt nu openbaar verkocht.
Volledig scherm
PREMIUM
'De man die de wolken meet' van Jan Fabre stond jarenlang naast het zwembad van Jeroen Piqueur (rechts in beeld) in Sint-Martens-Latem. Het gouden kunstwerk wordt nu openbaar verkocht. © PN

Kunstcollectie van failliete Optima-topman Jeroen Piqueur openbaar verkocht: topwerk Jan Fabre geschat op 400.000 euro

GentRolex-horloges, schilderijen én een werk van Jan Fabre: binnenkort gaat de privécollectie van gewezen Optima-topman Jeroen Piqueur onder de hamer. De online veiling moet zo’n 500.000 euro opbrengen. Dat geld gaat rechtstreeks naar de schuldeisers. Opmerkelijk: er worden ook werken van de vrouw van Piqueur geveild. 

  1. Nieuw parkeergebouw in Bloemekenswijk ingehuldigd: woensdag en donderdag gratis parkeren
    Gent

    Nieuw parkeerge­bouw in Bloemekens­wijk ingehul­digd: woensdag en donderdag gratis parkeren

    Het Getouw, het nieuwe parkeergebouw op het bedrijventerrein U-Connect in de Bloemekenswijk, is dinsdagmiddag ingehuldigd door Filip Watteeuw (Groen), schepen van Mobiliteit in Gent. Het gebouw telt 392 parkeerplaatsen. “Normaal gezien is dit niet mijn omgeving, maar op korte termijn heb ik nu toch al twee parkeergebouwen ingehuldigd", grapte Watteeuw. Buurtbewoners krijgen woensdag en donderdag de kans om het gebouw gratis uit te testen.