De uitbreiding van de terrassen op het Sint-Baafsplein wordt algemeen als een meerwaarde gezien
Volledig scherm
PREMIUM
De uitbreiding van de terrassen op het Sint-Baafsplein wordt algemeen als een meerwaarde gezien © Wannes Nimmegeers

Kunnen de uitgebreide terrassen blijven in Gent? “We werken aan een nieuw reglement maar heel wat vragen staan nog open”

GentHeeft corona de Gentse visie op terrassen definitief veranderd? Het lijkt alvast van wel. Het stadsbestuur bekijkt welke uitgebreide terrassen eventueel permanent kunnen blijven staan, ook na april 2022, en hoe dat allemaal in een nieuw reglement gegoten kan worden. “Het is duidelijk dat de Gentenaars positief staan tegenover terrassen, en dat sommigen echt een meerwaarde zijn”, zegt Sofie Bracke (Open Vld)

 1. In Gent opent zaterdag 75% van de horecazaken, en dat is veel meer dan in de rest van Vlaanderen: “Alles gedaan om mensen te motiveren”
  PREMIUM
  Gent

  In Gent opent zaterdag 75% van de horecaza­ken, en dat is veel meer dan in de rest van Vlaanderen: “Alles gedaan om mensen te motiveren”

  Als het weer meezit, dan wordt Gent zaterdag meteen weer de meest levendige stad van Vlaanderen. In onze stad opent maar liefst 75% van de horecazaken, ook al is dat met enkel een terras. In de rest van Vlaanderen is dat gemiddeld 50%. “We hebben uitgelegd dat het volk het echt nodig heeft om terug op café of op restaurant te gaan.”
 2. Meer dan 5.000 vierkante meter extra terras in Gent, maar niet in het Patershol: “Een paar tafeltjes, meer vraag ik niet”
  PREMIUM
  Gent

  Meer dan 5.000 vierkante meter extra terras in Gent, maar niet in het Patershol: “Een paar tafeltjes, meer vraag ik niet”

  Om de Gentse horeca te steunen, heeft de stad meer dan 5.000 vierkante meter extra terras toegestaan. Toch blijft het in één wijk opvallend rustig. Ook nu weigert het bestuur terrassen in de kasseistraatjes van het Patershol. “Onbegrijpelijk”, vindt horecauitbater Yoeri Moerman. “De impact op de buurt is te groot”, reageert schepen Filip Watteeuw.